Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Obchodníci so samopalmi skončili v rukách polície!

Zásah banskobystrických kukláčov. Zobraziť galériu (6)
Zásah banskobystrických kukláčov.

BANSKÁ BYSTRICA - Banskobystrickí kukláči zadržali v okolí Krupiny 5-tich priekupníkov so zbraňami. Muži vyrábali, opravovali a predávali samopaly. Policajti na nich použili lesť. Zbrane od nich kúpili a vzápätí ich zatkli.

Policajti pracovali na prípade 6 mesiacov. Podľa krajského riaditeľa polície v Banskej Bystrici Mariana Slobodníka sa na samotnej akcii, počas ktorej obchodníkov zatkli, zúčastnilo 60 ľudí. „Využili sme moment prekvapenia. Páchatelia boli takí zarazení, že nekládli žiaden odpor,“ povedal policajný riaditeľ.

Tri samopaly policajti kúpili v jednom z barov v meste Šahy. Zaplatili za ne vyše 4 tisíc eur. Tam obchodníkov aj zadržali. Následne urobili domové prehliadky v Krupine a okolí. „Počas nich sme zaistili štvrtý samopal, 6 kusov krátkych strelných zbraní, viac ako 3300 nábojov a desiatky zásobníkov,“ doplnil Slobodník.

Traja zadržaní muží sú stíhaní v jednej spoločnej skupine, ďalších dvoch riešia samostatne. Pochádzajú z Krupiny, Banskej Bystrice a Šiah. Hrozí im trest odňatia slobody od 7 do 10 rokov.

Polícia ešte zisťuje, odkiaľ samopaly pochádzali a či boli použité pri strestnej činnosti. „To sa dozvieme až po skúmaní na kriminalisticko-expertíznom ústave. Môžem ale potvrdiť, že všetky zbrane sú funkčné,“ uzavrel policajný riaditeľ Marian Slobodník.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu