Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Borža a spol. popreli spáchanie dvoch vrážd!

Borža
Borža

PREŠOV - Štyria údajní členovia podsvetia dnes v prvý deň procesu pred prešovským súdom popreli, že spáchali dve mafiánske vraždy, z ktorých ich obžalovali. Obe vraždy sa stali v roku 1997, jednu z nich si údajne objednal Mikuláš Černák. Obeťami boli členovia iných skupín podsvetia. Mužom hrozí v prípade dokázania viny 15- až 20-ročné väzenie.

Z dvoch vrážd z roku 1997 je obžalovaný jeden z údajných vodcov košického podsvetia Dušan Borženský. Spolu s ním sa na lavici obžalovaných ocitli Alexander Horváth, Slavomír Surový a Ladislav Badó. Borženský si v súčasnosti v Ilave odpykáva 14-ročný trest za vraždu šéfa konkurenčného gangu Karola Kolárika.

Za krivú výpoveď v inom prípade je vo väzbe Horváth. Obeťou prvej vraždy bol Ján Kromka, brat odsúdeného nájomného vraha Alojza Kromku. Borženský, Badó a Horváth ho podľa obžaloby vylákali na stretnutie.

Muža najprv odviezli do rodinného domu dnes už nebohého údajného vodcu skupiny východoslovenského podsvetia Róberta Holuba, kde ho bili. Neskôr Kromku spútali a odviezli do lesa. Tu mu každý z jedinej pištole údajne strelil do hlavy a telo potom podpálili. Druhou obeťou sa stal osobný strážca Peter Klešč, ktorý pomáhal pri prvej vražde.

Podľa obžaloby ho zastrelili Badó, Horváth a Surový pri neúspešnom pokuse o vraždu Holubovho brata Jozefa. Útočníci vtrhli do bytu Jozefa Holuba a spustili paľbu zo samopalu a ďalších zbraní.

Túto vraždu si podľa obžaloby objednal údajný niekdajší šéf slovenského podsvetia Mikuláš Černák.

Holubovi sa však pred útočníkmi podarilo vyskočiť z okna. Proces dnes začal prednesením obžaloby a vypočúvaním jedného z údajných útočníkov.

Ako prvý vypovedal Badó, ktorý najprv tvrdil, že vypovedať bude, vzápätí však odpovedať na otázky odmietol. Jeden z obžalovaných, Surový, vystupuje aj ako jeden z kľúčových svedkov v procese s Černákom.

Podľa prokuratúry predtým patril k Černákovým spolupracovníkom a na niektorých vraždách sa sám zúčastnil.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu