Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

V Čunove strieľali esbéeskári

BRATISLAVA - Pri vodnom diele Čunovo sa v stredu popoludní strieľalo. Strelci si to namierili priamo na unimobunku. Objekt patril strážnej službe, ktorá zabezpečuje ochranu priehrady.

V čase streľby bol vo vnútri 42-ročný zamestnanec. Mal veľké šťastie, že sa mu nič nestalo, jedna zo striel totiž uviazla v stoličke, na ktorej práve sedel.

Podľa informácií bratislavskej policajnej hovorkyne Silvie Mihálikovej, strieľalo sa z motorových vozidiel VW Touareg a Audi A6. Autá našli policajti zaparkované pred Čuňovskou reštauráciou. Za volantom VW sedel 45-ročný Ľuboš s 26-ročným spolujazdcom Jozefom, Audi A6 zase riadil 25-ročný Vojtech a spolujazdca mu robil 31-ročný Henrich.

Muži boli vyzbrojení krátkymi strelnými zbraňami a okrem Jozefa všetci vlastnili zbrojné preukazy, kde mali zbrane zapísané. Jozef mal pri sebe pištoľ, ktorá patrila Ľubošovi. Ako uviedla Miháliková, po predvedení sa ukázalo, že vozidlá patria bezpečnostnej službe sídliacej na Dunajskej ulici, v ktorej všetci štyria pracujú.

To, že si Jozef nedovolene zadovážil a prechoval strelnú zbraň, zhodnotil vyšetrovateľ ako nedovolené ozbrojovanie, kde hrozí až päťročný trest. V bezpečnostnej službe, kde pracujú sa práve vykonáva štátny dozor. Strelci za ich priestupok strácajú na spoľahlivosti a prídu o prácu. Ako dodala Miháliková, v bezpečnostných zložkách si zrejme prácu dlhší čas nenájdu.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu