Utorok21. máj 2024, meniny má Zina, zajtra Júlia, Juliána, Rita

Zadržali muža, ktorý napadol Trnkovu matku!

Generálny prokurátor Dobroslav Trnka.
Generálny prokurátor Dobroslav Trnka. (Zdroj: SITA)

TRNAVA – Polícia vo štvrtok popoludní zadržala v Trnave Mareka P. (30), ktorý minulý týždeň v Bratislave napadol matku (64) generálneho prokurátora Dobroslava Trnku. Muž je podozrivý z viacerých lúpežných prepadnutí.

Pre médiá to dnes potvrdil trnavský policajný riaditeľ Bystrík Stanko. Polícia zadržala útočníka po tom, čo sa v Trnave pokúsil prepadnúť predavačku v jednom z obchodov na pešej zóne.

Marek P. z okresu Piešťany vošiel vo štvrtok o 15:15 do predajne. Počkal, kým sa predavačka zohne po tovar a udrel ju po hlave poriskom zo sekery. Predavačke prišli na pomoc dvaja muži z vedľajšej prevádzky, ktorí páchateľa zadržali. Predavačke (44) spôsobil tržnú ranu na hlave a odreniny.

Matku generálneho prokurátora páchateľ napadol minulý týždeň v piatok v bratislavskej predajni, kde pracovala. Pri útoku jej spôsobil poranenie lebky a zlomeninu ruky. Podarilo sa mu odcudziť len dve eurá.

Dva dni predtým muž prepadol aj predajňu ovocia a zeleniny na Hajdóczyho ulici v Trnave. Predavačku udrel osemkrát do hlavy, tej sa však podarilo páchateľa kopnúť do rozkroku a utiecť. Žena (42) utrpela otras mozgu a tržné rany, z ktorých sa bude liečiť mesiac. Páchateľovi sa nepodarilo otvoriť pokladňu, preto si vzal len predavačkinu kabelku.

Muža už v minulosti stíhali za podobnú trestnú činnosť, v roku 2006 ho podmienečne prepustili. Ku všetkým trom lúpežiam sa priznal. „Spracujeme návrh na jeho vzatie páchateľa do väzby,“ uviedol policajný. Páchateľovi hrozí trest odňatia slobody na sedem až 12 rokov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu