Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Mečiar chce ísť za Frunim do väzenia

Predseda ĽS-HZDS Vladimír Mečiar
Predseda ĽS-HZDS Vladimír Mečiar (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA – Vladimír Mečiar chce ísť za odsúdeným šéfom BMG Invest Vladimírom Frunim, aby rozprával o klientoch skrachovanej nebankovky.

Predseda ĽS-HZDS na dnešnej tlačovej besede povedal, že predsedu ľudsko-právneho parlamentného výboru Lászlóa Nagya už požiadal, aby sa výbor uzniesol, že pôjdu za Frunim do väznice. „Pôjdeme za Frunim do väzenia. Nech rozpráva, akí politici, ktorí to boli, koľko ľudí živil, komu pomáhal z tých peňazí,“ uviedol Mečiar. Odmietol, že pred prezidentskými voľbami zverejní cédečko, na ktorom má údajne mená klientov, ktorí na nebankovkách zarobili. V minulosti tvrdil, že je tam niekoľkokrát spomínané meno Gašparovič. „Varujem niekoho predtým, že by sa chcel stať prezidentom a potom sa nájde na cédečku,“ pohrozil cez médiá.

Podľa Mečiara za väzňom Frunim má právo ísť, lebo je poslanec. Podľa neho poslanecká funkcia mu umožňuje zúčastňovať sa na rozhovoroch vo väzniciach. Do väznice chce ísť on s ešte jednou členkou parlamentného výboru, ktorú dnes odmietol konkretizovať.

Mečiar vyhlásil, že aby mohli navštíviť Fruniho, výbor k tomu musí schváliť uznesenie. Podľa Mečiara potom už bude závisieť len od Fruniho, či niečo povie.

Fruni podľa neho v súčasnosti nemôže hovoriť o politikoch – klientoch nebankoviek, lebo na súde ho prerušia, že politika do súdnej siene nepatrí. Fruni, jeden zo šéfov BMG Invest, si odpykáva trest v trenčianskej väznici. Odsúdili ho na 11,5 roka.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu