Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

KOZ hrozí prerušenie sociálneho dialógu zo strany vlády

Prezident KOZ Ivan Saktor
Prezident KOZ Ivan Saktor

BRATISLAVA - Ak delegáti V. zjazdu Konfederácie odborových zväzov SR (KOZ) schvália v sobotu rezolúciu o strategickej spolupráci odborov so stranou Smer, minister hospodárstva a súčasne šéf tripartity Pavol Rusko navrhne vláde prerušenie sociálneho dialógu s KOZ.

Informovala o tom Dagmar Hlavatá z kancelárie Ministerstva hospodárstva SR pre komunikáciu a vzťahy s verejnosťou. Za sociálneho partnera by tak vláda považovala len zástupcov zamestnávateľov. "Verejne alebo zmluvne deklarované zblíženie odborového hnutia s ktoroukoľvek, či už koaličnou alebo opozičnou politickou stranou znamená, že odborové hnutie prestáva byť pre vládu sociálnym partnerom," skonštatoval Rusko.

Ako v stredu na tlačovej besede uviedol prezident KOZ Ivan Saktor, strana Smer je jediným súčasným predstaviteľom sociálnej demokracie na slovenskej politickej scéne. KOZ podľa neho potrebuje pred parlamentnými voľbami v roku 2006 stabilného politického spojenca, keďže sama sa nechystá svojich členov nominovať na kandidátky politických strán. Názor na spoluprácu KOZ s politickými stranami však nie je medzi odborármi jednotný.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu