Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Banášovi z SDKÚ hrozí za výroky stíhanie!

Jozef Banáš
Jozef Banáš

BRATISLAVA - Poslanec SDKÚ Jozef Banáš prežíva krušné chvíle! Kvôli jeho výrokom na adresu Rómov ho totiž prešetruje Šátekov Úrad boja proti korupcii (ÚBPK)!

Banáš na obede so šéfom Parlamentného zhromaždenia Dougom Bereutrom koncom mája žartom povedal, že "ak je v Afganistane problém pre nedostatok vojakov, môžeme tam poslať desať divízií našich Rómov".

"ÚBPK začal 17. augusta trestné stíhanie za trestný čin hanobenia národa, rasy a presvedčenia. Vec dozoruje prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry.

Obvinenie ešte nebolo vznesené," povedala Jana Tökölyová, hovorkyňa generálneho prokurátora. Trestné oznámenie na Banáša podal poradca ministra vnútra Palka a šéf Parlamentu Rómov Fízik, ktorého "hnevajú prieťahy vo vyšetrovaní." Podanie podal spolu so združeniami olaských a gemerských Rómov.

"Nerozumiem, prečo sa Rómovia urážajú, keď pre nich chcem to, čo majú ostatní vojaci v Afganistane - česť, prácu a slušný zárobok, povedal Banáš na výsluchu u Šátekovho vyšetrovateľa. Ako svedkovia už vypovedali aj poslanci, ktorí boli prítomní na obede. Z nich sa najviac na jeho výroky čertí šéf KDH Hrušovský.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu