Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

PZ NATO: Banáš chce byť viceprezidentom alebo aspoň šéfom podvýboru

 „Mám tam dosť veľkú podporu,“ vyhlásil dnes Banáš.
„Mám tam dosť veľkú podporu,“ vyhlásil dnes Banáš.

BRATISLAVA – Vedúci slovenskej delegácie v Parlamentnom zhromaždení NATO Jozef Banáš ašpiruje na viceprezidenta alebo šéfa jedného z podvýborov pre transatlantické vzťahy alebo rozširovanie.

„Mám tam dosť veľkú podporu,“ vyhlásil dnes Banáš na tlačovej besede v Bratislave. Jeho prednosťou je znalosť ruštiny, a to najmä pri predsedovi výboru pre rozširovanie aliancie.

Pri viceprezidentovi môže v jeho prospech hovoriť miesto piateho viceprezidenta, ktoré vzniká po vstupe postkomunistických krajín do NATO. Voľby nových viceprezidentov, šéfov výborov a podvýborov, budú na zasadnutí PZ NATO v Benátkach 12.-16. novembra. Jesenné stretnutie zástupcov parlamentov členských krajín NATO zhodnotí tiež májové jarné zasadnutie v Bratislave.

Banáš tvrdí, že hodnotenie bude veľmi dobré. Predseda PZ NATO Douglas Bereuter mu v týchto dňoch poslal list, v ktorom označil bratislavskú schôdzku za organizačne najlepšie pripravenú.

O jeho kontroverznom výroku na obede počas PZ NATO, o tom aby nedostatok vojakov v Afganistane riešila aliancia vyslaním slovenských Rómov, sa v PZ nehovorí. „Budeme zase trápni,“ komentoval pre SITA vyšetrovanie výroku políciou.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu