Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Súd rozhodol: Odložené dvojičky vrátia matke

Zuzana Pevná s dvojičkami
Zuzana Pevná s dvojičkami

PREŠOV - Zuzana Pevná je matkou dvojičiek, ktoré v novembri minulého roku našli v hniezde záchrany v prešovskej nemocnici.

Rozhodol o tom dnes Okresný súd Prešov. Dvojčatá v súčasnosti vychováva náhradná rodina, o ich pridelení matke musí ešte rozhodnúť súd v ďalšom konaní. Nájdenie dvojičiek v hniezde záchrany bolo prvým takýmto prípadom na Slovensku.

"Odľahlo mi, boj o svoje vlastné deti som konečne vyhrala,"
povedala Pevná po vyhlásení rozsudku novinárom. Súd určil Pevnú za matku najmä na základe lekárskych správ a výpovedí Pevnej a nevyžiadal si ďalšie genetické testy. Pevná pred súdom popísala detaily pôrodu detí, ktoré podľa názoru súdu mohla poznať len skutočná matka.

Zdravé dvojičky Patrika a Patríciu našli v hniezde záchrany začiatkom novembra minulého roku. Po niekoľkých dňoch sa v nemocnici prihlásila Pevná, lekári jej však deti len na základe predložených dokumentov odmietli vydať. Pevná očakáva, že deti jej po určení materstva súd pridelí čo najrýchlejšie. Medzičasom sa totiž 36-ročnej matke siedmich detí podarilo vyriešiť problém s bývaním.

Rodina získala od darkyne domček v okrese Rimavská Sobota, kam sa chce Pevná hneď po prevzatí dvojičiek presťahovať. Po medializovaní prípadu sa o rodinu v zlej sociálnej situácii začala zaujímať samospráva a verejnosť. Ubytovanie početnej rodine poskytlo mesto Prešov, darmi matke pomáhali bežní ľudia. "Všetkým sa im chcem za pomoc poďakovať, musíme sa teraz už pozerať dopredu," dodala Pevná.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu