Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Mama malého najdúcha: Dajú jej Samka späť?

Denisa B. na snímke spred niekoľkých rokov. Zobraziť galériu (4)
Denisa B. na snímke spred niekoľkých rokov. (Zdroj: Nový Čas)

BRATISLAVA - Kto je mladá žena, ktorá opustila svojho 4-týždňového syna Samka? Túto otázku si kladú mnohí, ktorí sledujú osud odloženého dieťatka. Denisa B. je dcérou rozvedených rodičov. Pochádza od Levíc a vyrastala v bratislavskom Ružinove. Niekoľko rokov strávila v domove pre mladé dievčatá.

Denisini rodičia sa pred rokmi rozviedli. Otec odišiel do Sokolova na Karlovarsku. Denisina mama (46) sa s dcérou a jej bratom presťahovali do Bratislavy „Už sa odsťahovali. Dievča sa občas túlalo, dali ho do domova,“ spomína susedka. Denisa sa v domove premladé dievčatá v Zlatých Moravciach učila za krajčírku. Pre útek však učňovku nedokončila. Do domova sa vrátila tehotná. Syna porodila pred ôsmimi rokmi. Neskôr sa vydala za Ladislava B. (32), s ktorým mala ďalšie dieťa.

„Denisa pred polrokom odišla od manžela a dvoch malých detí,“ povedala suseda z Petržalky. Súd deti zveril do opatery jej manžela Ladislava B., ku ktorému podľa Margity Putzovej zo sociálno-právnej ochrany majú deti silný citový vzťah. Podľa nej je Denisin manžel schopný s pomocou svojich rodičov sa o ne dobre postarať.

O Denisiných ťažkostiach sa včera dozvedeli aj v Tekovských Lužanoch, odkiaľ pochádza jej matka. „Ani sme nevedeli, že je tehotná. Keby nás požiadala o pomoc, určite by sme jej pomohli,“ povedala Denisina teta.

Riaditeľka centra: Na príčine je možno popôrodná depresia

Denisu B. prichýlili vlani v novembri v petržalskom stredisku sociálnych služieb. „Bola vo vysokom štádiu tehotenstva a po pôrode sa vrátila do centra,“ povedala riaditelka Kvetoslava Benová. Podla nej Denisin skrat vyvolala popôrodná depresia. Zvážila, že sa nevie o Samka postarat a rozhodla sa ponechat ho na starost lekárom na poliklinike.

„Je to urcite zodpovednejšie, ako keby ho nechala v kontajneri, ako to urobili niektoré krkavcie matky,“ dodala. Podla informácií Nového Casu si Denisa našla cez inzerát priatela, a niekolko dní unho bývala aj so Samkom. Podla jeho slov mal obavu o chlapcekovo zdravie, pretože pokašliaval. Odviezol ju aj s dietatom na polikliniku v Petržalke. Ked spoznal Samka v médiách, telefonoval zamestnancom centra.

Kam pôjde?

Sociálni pracovníci dnes zisťujú situáciu u príbuzných Samkovej matky. Po preverení podmienok urýchlene podajú návrh na súd na zverenie dieťaťa do opatery. O bábätko prejavila záujem jeho príbuzná, pravdepodobne matkina sesternica.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu