Pondelok20. máj 2024, meniny má Bernard, zajtra Zina

KDH: S HZDS sme skončili!

Predseda KDH Pavol Hrušovský.
Predseda KDH Pavol Hrušovský.

BRATISLAVA - KDH sa nepáči správanie Mečiarovej ĽS-HZDS na pôde NR SR. Preto predsedníctvo strany rozhodlo, že s predstaviteľmi hnutia nebudú rokovať na žiadnej úrovni. Nielen na parlamentnej, ale ani na regionálnej.

Rada KDH pritom ešte koncom októbra zverila právomoci na uzatváranie koalícií pri voľbách do VÚC krajským štruktúram strany. Najnovšie embargo na rokovania s ĽS-HZDS odôvodnili kádeháci nedávnymi útokmi hnutia proti predsedovi NR SR a KDH Hrušovskému, ako i ministrovi školstva Froncovi.

"KDH nebude rokovať s HZDS na žiadnej úrovni, až do zmeny správania na pôde NR SR," uvádza sa vo vyhlásení predsedníctva KDH. Podľa predsedu poslaneckého klubu KDH Minárika sa musí ĽS-HZDS začať správať minimálne štandardne.

Podpredseda "Mečiarovho" hnutia Veteška však označil krok KDH za "zbytočnú politickú ješitnosť". Zdôraznil, že poslanci ĽS-HZDS len vyjadrili svoj názor. "A na to majú právo. Názory predsa nemajú vyvodzovať nechuť k vzájomnej politickej spolupráci," dodal Veteška. On osobne vraj vynaloží všetko úsilie, aby sa veci vyjasnili.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu