Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Gašparovič sa stal oficiálnym kandidátom

Ivan Gašparovič
Ivan Gašparovič

BRATISLAVA - Ivan Gašparovič je už oficiálnym kandidátom na post hlavy štátu. Kancelária Národnej rady SR dnes potvrdila, že návrh na opätovnú Gašparovičovu kandidatúru spĺňa podmienky uvedené v Ústave SR.

Pod jeho petíciou bolo vyše 30-tisíc podpisov občanov, Gašparovič získal aj podpisy poslancov Národnej rady SR. Do parlamentu petičný výbor návrh na Gašparovičovu kandidatúru doručil v piatok, kedy terajšia hlava štátu zároveň oznámila, že sa bude opätovne uchádzať o prezidentské kreslo.

Gašparovič je presvedčený, že má ešte dosť síl aj predstáv, aby mohol Slovensku pomáhať, či už doma, ale najmä v zahraničnej politike. Súčasný prezident verí v korektný predvolebný boj a nemieni robiť nejakú megakampaň.

Oficiálne zaregistrovanými kandidátmi už sú Dagmar Bollová a kandidát Konzervatívnych demokratov Slovenska František Mikloško. Návrhy na kandidatúru predložil v stredu kandidát ĽS-HZDS Milan Melník, šéfka Slobodného fóra Zuzana Martináková a kandidát Komunistickej strany Slovenska Milan Sidor. Tie však zatiaľ nie sú zaregistrované.

Vo štvrtok je posledný deň na odovzdanie kandidatúr, o ktorých registrácii alebo odmietnutí sa musí rozhodnúť do 5. februára. Vo štvrtok svoju kandidatúru do parlamentu predloží kandidátka opozície Iveta Radičová.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu