Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Do rieky Uh unikla nafta, škvrna mieri na Slovensko!

BUDAPEŠŤ - Z roztrhnutého potrubia pri ukrajinskom meste Kostryno uniklo veľké množstvo motorovej nafty, ktorá znečistila rieku Uh smerujúcu k slovenskej hranici.

V nedeľu to uviedla maďarská tlačová agentúra MTI, ktorú informoval hovorca regionálneho úradu životného prostredia a vodohospodárstva Csaba Csont. Úrad sa podľa neho pripravuje na zneškodnenie škvrny, ktorá sa môže dostať cez rieku Bodrog až na maďarské územie.

MTI uvádza, že únik nastal v sobotu popoludní a v nedeľu škvrna dosiahla mesto Užhorod neďaleko ukrajinsko-slovenskej hranice. Podľa Csonta ukrajinské úrady ubezpečili slovenských kolegov, že kontamináciu lokalizujú a nemala by sa dostať na slovenské územie. Dodal, že poškodené potrubie sa nachádza 76 kilometrov od slovenskej hranice.

Na centrálnom dispečingu Slovenského vodohospodárskeho podniku (SVP) uviedli, že včera večer takúto informáciu oficiálne nedostali. Rovnako o ničom nevedeli ani michalovskí hasiči, ani krajský dispečing Integrovaného záchranného systému.

Prednosta košického obvodného úradu s celokrajskou pôsobnosťou Milan Géci potvrdil, že na ukrajinskej strane došlo k úniku ropných látok. Ukrajinská strana však pracovníkov košického odštepného závodu SVP ubezpečila, že olejová škvrna sa na Slovensko nedostane.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu