Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

Lupičovi strhol z hlavy kuklu, zachránil zmenáreň

ŽILINA - Ozbrojený maskovaný lupič skončil včera v rukách polície krátko po tom, ako prepadol zmenáreň v Makove. Neodniesol si nič, pri zápase s pracovníkom zmenárne totiž prišiel o kuklu a z miesta ušiel.

Páchateľom je muž (27) z Kolárovíc, v minulosti už raz súdne trestaný. Polícia ho obvinila z lúpeže, za ktorú mu hrozí až 12 rokov za mrežami.

Lupič prekvapil 41-ročného zamestnanca zmenárne o 19.00 hod., keď zamykal vchodové dvere. S pištoľou v ruke ho prinútil, aby vstúpil späť do zmenárne. Muža sotil na zem a pokúsil sa mu z ruky vytrhnúť čiernu cestovnú tašku s peniazmi.

Keď sa pokúsila obeť postaviť na nohy, lupič ju udrel zbraňou trikrát po hlave. Pracovník zmenárne však zachoval duchaprítomnosť a podarilo sa mu postaviť. Pri zápase strhol lupičovi kuklu z hlavy a ten ušiel bez lupu.

„Zamestnanec zmenárne utrpel zranenie, ktoré si vyžiadalo lekárske ošetrenie, bez bližšie určenej doby liečenia,“ informovala žilinská policajná hovorkyňa Jana Balogová.

Policajti okamžite nasadili do pátrania aj služobných psov. Neďaleko zmenárne v lesnom poraste našli odhodenú červenú bundu a zbraň. Červeno-čiernu kuklu zaistili na mieste prepadu. Služobné psy priviedli napokon policajtov na stopu páchateľa. Zadržali ho neďaleko zmenárne, dodala Balogová.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu