Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Kauza Krištúfková: Svedok si nepamätal, komu predali budovu

BRATISLAVA – V kauze podvodu za vyše 763 460 eur, z ktorého je obžalovaná Petra Krištúfková, bývalá družka nebohého Róberta Diniča, dnes vypovedali piati svedkovia. Vyjadrovali sa k predaju budovy spoločnosti ESPADA na Kollárovom námestí v Bratislave, ktorá je predmetom sporu. Pred súdom svedčil bývalý konateľ spoločnosti DHB real, ktorý uviedol, že spoločnosť DHB založili za účelom odkúpiť túto budovu. Nepamätal si už komu budovu predali, ani za koľko. Dodal iba, že ju vlastnili rok a následne ju predali.

Ďalší svedkovia, medzi ktorými bola manželka nebohého Diniča, Ľubica, vypovedali rovnako, a to, že nepoznajú okolnosti za akých sa budova predala. Keďže sa na súd nedostavili ďalší svedkovia, sudca pojednávanie odročil na 23. február. Na pojednávaní dnes nebola prítomná ani obžalovaná Krištúfková.

Podľa obžaloby Petra K. v roku 2000 predala budovu spoločnosti ESPADA na Kollárovom námestí v Bratislave ako zákonná zástupkyňa svojej dcéry, ktorá zdedila po Diničovi jednu šestinu podielu z nehnuteľnosti. Obžalovaná to urobila bez vedomia ďalších dedičov. Spoločnosti ESPADA tak spôsobila veľkú finančnú škodu. Majiteľmi nehnuteľnosti boli zavraždení bratia Diničovci a Roman Deák. Krištúfková tvrdí, že budovu predala v roku 2000 neznámej osobe pod nátlakom svojho vtedajšieho priateľa.

Diničovci patrili v 90. rokoch k najvplyvnejším skupinám bratislavského podsvetia. Eduarda Diniča zavraždili v roku 1998 pri Zlatých pieskoch, keď pod jeho autom vybuchol nástražný výbušný systém, krátko nato usmrtili jeho brata Róberta výstrely zo samopalu na Dlhých Dieloch, ďalšieho člena skupiny Romana Deáka zavraždili v roku 1999.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu