Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Miliónový podvod, proces s Krištúfkovou odročili!

Petra Krištúfková
Petra Krištúfková

BRATISLAVA - Bratislavský okresný súd odročil hlavné pojednávanie s bývalou družkou zavraždeného údajného mafiána Róberta Diniča na 12. január. Petra Krištúfková čelí obžalobe z vyše 23-miliónového podvodu. Sudca proces odročil, lebo na dnešné hlavné pojednávanie sa nedostavila dozorujúca prokurátorka. Keďže krajská prokuratúra nemohla k tomuto prípadu prideliť iného prokurátora, proces odročili. Na pojednávanie zo šiestich svedkov prišli iba dvaja.

Podľa obžaloby Krištúfková v roku 2000 predala budovu spoločnosti ESPADA na Kollárovom námestí v Bratislave ako zákonná zástupkyňa svojej dcéry, ktorá zdedila po Diničovi jednu šestinu podielu z nehnuteľnosti. Obžalovaná to urobila bez vedomia ďalších dedičov. Spoločnosti ESPADA tak spôsobila veľkú finančnú škodu. Majiteľmi nehnuteľnosti boli zavraždení bratia Diničovci a Roman Deák. Krištúfková tvrdí, že budovu predala v roku 2000 neznámej osobe pod nátlakom svojho vtedajšieho priateľa Petra Havašiho.

Diničovci patrili v 90. rokoch k najvplyvnejším skupinám bratislavského podsvetia. Eduarda Diniča zavraždili v roku 1998 pri Zlatých pieskoch, keď pod jeho autom vybuchol nástražný výbušný systém, krátko na to jeho brata Róberta usmrtili výstrely zo samopalu na Dlhých Dieloch, ďalšieho člena skupiny Romana Deáka zavraždili v roku 1999.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu