Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Kollárovej milenke Krištúfkovej hrozí 12 rokov väzenia! Dnes sedela pred súdom!

Petra Krištúfková a Boris Kollár.
Petra Krištúfková a Boris Kollár. (Zdroj: Peter Frolo)

BRATISLAVA – Je obvinená z niekoľkomiliónového podvodu! Milenka a matka dcéry Borisa Kollára (42) Petra Krištúfková (36) to momentálne nemá ľahké. Je obžalovaná pre trestný čin podvodu a hrozí jej až 12 rokov väzenia! Dnes sa konalo prvé verejné zasadnutie na Okresnom súde Bratislava I. Dokonca sa dostavila aj samotná obžalovaná, ktorá mala pôvodne iný zámer.

Na bratislavskom súde sa 19. júna tohto roku uskutočnilo verejné zasadnutie pre trestný čin podvodu, ktorý mala spáchať milenka slovenského milionára Borisa Kollára Petra Krištúfková. Obžalovaná vtedy pred súd neprišla. Ospravedlnila sa a požiadala, aby sa konalo v jej neprítomnosti. Sudca okresného súdu následne vytýčil termín hlavného pojednávania na september. Toto pojednávanie sa uskutočnilo práve dnes.

Pred týždňom sme Petru Krištúfkovú stretli na jednej párty a pýtali sme sa jej na pojednávanie. „Zrejme sa nedostavím, pošlem tam len svojho právnika,“ povedala vtedy obžalovaná, ktorá svoje plány evidentne zmenila a na súd sa predsa len dostavila. Dokonca už bola aj vypočutá. „Na dnešnom pojednávaní boli vypočutí traja svedkovia, medzi nimi aj obžalovaná. Pojednávanie bolo odročené na 3. novembra 2008,“ prezradil pre topky.sk hovorca Okresného súdu Bratislava I. Pavol Adamčiak.

Okrem nej dnes zasadli pred súd aj dvaja z dovedna desiatich predvolaných svedkov. Medzi nimi aj rodičia zavraždeného podnikateľa Romana Deáka a manželka zavraždeného Róberta Diniča, údajného bossa bratislavského podsvetia. S ním udržiavala Krištúfková v minulosti milenecký vzťah a má s ním dcéru Vanessu.

V súvislosti s dnešným pojednávaním sme oslovili aj samotnú Petru. Tá nám však na akúkoľvek otázku odmietla odpovedať. „Myslíte si, že sa budem k tomu vyjadrovať?!“ odbila nás.

Kollárovej priateľke Petre, s ktorou sa v posledných mesiacoch milionár ukazuje čoraz častejšie na verejnosti, hrozí tak za podvod až 12 rokov väzenia.

O čo v kauze ide?

Petra zastupuje svoju dcéru Vanesu v spoločnosti ESPADA, v ktorej figurujú aj Dinič a Deák. Podľa obžaloby Krištúfková ako zákonná zástupkyňa malej Vanesy v spoločnosti ESPADA predala budovu na lukratívnom mieste v centre Bratislavy bez vedomia dedičov po Diničovi a Deákovi. Podľa znaleckého posudku tak obžalovaná urobila spoločnosti škodu 23,6 milióna Sk (777.800 eur).

Vanessin otec - dnes už zavraždený Róbert Dinič - a Roman Deák patrili medzi známe osoby bratislavského podsvetia v 90. rokoch. Eduarda Diniča zavraždili v roku 1998 pri Zlatých pieskoch, keď pod jeho autom vybuchol nástražný výbušný systém. Krátko na to usmrtili jeho brata Róberta výstrely zo samopalu na Dlhých Dieloch. Ďalšieho člena skupiny Romana Deáka zavraždili v roku 1999.

 


 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu