Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Zápcha: Cestári‚ úplne zlyhali

BRATISLAVA - Historicky najväčšia zápcha v hlavnom meste sa pominula - hľadá sa vinník. Najviac masla na hlave majú cestári. Keďže neurobili, čo mali, zlyhali na celej čiare!

Príčinou dopravného kolapsu bola tragická nehoda na Prístavnom moste. Kto a čo mal robiť? Privolať firmu na odtiahnutie havarovaného kamióna, pohrebnú službu, hygienika, firmu na odvoz rozsypaných zvyškov mäsa do kafilérie mali cestári. Všetky tieto úlohy miesto nich splnili policajti.

"Ako správca komunikácie máme povinnosť odstrániť prekážky z cesty. V tomto prípade to boli poškodené zvodidlá," vraví Juraj Fürst z kancelárie generálneho riaditeľa Slovenskej správy ciest (SSC). Na moste bolo treba vymeniť približne 40 metrov zvodidiel, čo cestárom trvalo 4 hodiny. Podľa Fürsta zamestnanci SSC prišli na miesto havárie až okolo 7. hodiny ráno, približne hodinu po odprataní kamióna.

"O predĺženie dopravného kolapsu sa postarali aj vodiči, ktorí zablokavali odstavné pruhy na diaľnici," vraví zástupca krajského policajného šéfa Stanislav Jankovič. Pravda, tých neinformovali ani svetelné tabule, ktoré síce udávali teplotu vozovky i vzduchu, ale o problémoch na Prístavnom moste sa nezmienili. "Program, ktorý mení texty na týchto tabuliach, ešte nie je pripravený a textové správy sa zatiaľ nezobrazujú," vysvetľuje Fürst.

Aby podobných nedorozumení bolo čo najmenej, zástupcovia polície, magistrátu a SSC si včera sadli za jeden stôl. "Budeme sa snažiť zlepšiť koordináciu všetkých zložiek," dodal Fürst.

Dopravný chaos a zápcha nastali po havárii kamióna na Prístavnom moste.

"Podľa predbežných výsledkov vyšetrovania šofér v miernej ľavotočivej zákrute strhol riadenie doprava, mäso sa dostalo na ľavú stranu ložnej plochy a kamión sa prevrátil na bok," tvrdí policajný zdroj. Kamión prerazil zvodidlá a ostal visieť na ľavej strane cesty. Vodič Willi Marder (41) haváriu neprežil. Škoda na kamióne je dva milióny korún.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu