Streda15. máj 2024, meniny má Žofia, Sofia, zajtra Svetozár

Kolaps dopravy 13 hodín po havárii kamióna

Ranný dopravný kolaps v Bratislave. Zobraziť galériu (11)
Ranný dopravný kolaps v Bratislave.

BRATISLAVA - Nemecký kamión, ktorý havaroval v nedeľu v noci na Prístavnom moste, spôsobil v hlavnom meste kolaps dopravy.

Ako agentúru SITA informovala zástupkyňa bratislavskej policajnej hovorkyne Alena Toševová, vodiči musia využiť iné trasy cez mesto, aby sa vyhli obchvatu. Na frekventovaných miestach sú policajné hliadky, ktoré odkláňajú dopravu.

Podľa informácií od vodičov sú aj trinásť hodín po nehode zápchy na všetkých príjazdových cestách do Bratislavy zo smeru Žilina. Niektorí čakajú na vstup do mesta viac ako hodinu a kolóna sa podľa nich pohybuje rýchlosťou asi 3 kilometre za hodinu.

Viacerí žiadajú vyvodenie zodpovednosti za vzniknutú situáciu, lebo haváriu kamióna na jednom z bratislavských mostov podľa nich zodpovedné orgány nezvládli.

Toševová agentúre SITA nevedela poskytnúť stanovisko kompetentných policajných činiteľov, zdôvodnila to tým, že "všetci sú na porade."

Hovorca ministra vnútra Boris Ažaltovič k situácii pre agentúru SITA povedal, že Bratislava má iba jeden obchvat a ak sa ten upchá, tak to spôsobí dopravnú zápchu v celom meste.

Pomoc pri odkláňaní dopravy ponúkol aj magistrát hlavného mesta Bratislavy. Podľa hovorcu bratislavského primátora Milana Vajdu policajti zatiaľ na ponuku nereagovali. Havarovaný kamión už záchranári Jefta SOS Truck Slovakia odviezli do Nitry, Prístavný most je však stále neprejazdný.

Kamión zdemoloval zvodidlá, v súčasnosti upravujú a čistia cestu. Pri nehode 41-ročný vodič vypadol z kabíny kamióna a pád z mosta z výšky asi 30 metrov neprežil. Pohonné látky, ktoré unikli, už hasiči odstránili. "Naši pracovníci sa budú snažiť nahradiť chýbajúce zvodidlá čo najskôr," uviedol hovorca SSC Juraj Fürst.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu