Sobota15. jún 2024, meniny má Vít, zajtra Bianka, Blanka

Fruniho čln predali za 200 tisíc

Vladimír Fruni
Vladimír Fruni

BRATISLAVA - Bratislavskému obvodnému úradu sa podarilo predať ďalšiu časť Fruniho majetku. Záujemca z Bratislavy si kúpil jeden z troch člnov, ktoré začiatkom roka priviezli z Chorvátska na Slovensko. Ako povedal prednosta úradu Otto Galis, zaplatil zaň 200 tisíc korún (6 639 €) čo je hodnota súdnoznaleckého posudku.

Úradu ostáva predať ešte väčšinu komodít bývalého konateľa skrachovaných nebankových subjektov BMG Invest a Horizont Slovakia Vladimíra Fruniho, ktorý si odpykáva 11,5-ročný trest. Prednosta však poznamenal, že dve jachty v Chorvátsku, dva člny, tri podvozky a vozidlo značky Volvo chcel kúpiť jeden záujemca, ktorý za ne ponúkol 55 % hodnoty súdnoznaleckého posudku.

"Museli sme ho však zo súťaže vylúčiť, lebo v prvom výberovom kole sme akceptovali iba ponuky, ktoré zodpovedajú hodnote súdnoznaleckého posudku," vysvetlil Galis. Ako ďalej dodal, "určite ho oslovíme po Novom roku a konečne sa nám podarí predať aj ten zvyšok".

Prednosta sa vyjadril, že bol prednedávnom v Chorvátsku, aby skontroloval jachty, ktoré sú tam uskladnené, "už nám ich tam nechcú dlhšie uskladňovať. Denná taxa za uskladnenie je 60 €, čo je pre nás neúnosné," skonštatoval. Jachty sú vytiahnuté z vody, odstavené v dokoch, robí sa na nich iba potrebná údržba.

Správa Fruniho majetku bratislavský obvodný úrad stála už približne milión Sk (33 194 €). Okrem člna sa úradu podarilo predať ešte terénne vozidlo, ktoré si zobral Krajský úrad životného prostredia v Bratislave. Ponuky už odmietli Ministerstvo vnútra SR či Hasičský a záchranný zbor SR, hoci mali na majetok bezplatný nárok.

Bratislavský obvodný úrad sa stal správcom tohto zhabaného majetku na základe poverenia pezinského Špeciálneho súdu. Špeciálny súd sa prípadom začal zaoberať na základe výzvy chorvátskeho veľvyslanectva po zaistení majetku. Lode prebral od Interpolu a následne ich zveril obvodnému úradu.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu