Štvrtok16. máj 2024, meniny má Svetozár, zajtra Gizela

Podnikateľ dostal 4 roky, dvoch ľudí pripravil o 1,6 milióna!

BANSKÁ BYSTRICA – Trest štyri roky väzenia potvrdil dnes odvolací senát Krajského súdu v Banskej Bystrici pre 36-ročného podnikateľa Romana Fúsku zo Žiaru nad Hronom. Fúska podviedol dvoch ľudí, ktorých pripravil o 1,6 milióna korún (53 110 €).

Podvod spáchal Fúska v júni 2006, keď od dvoch osôb vylákal po 800-tisíc korún. Sľúbil im, že sa stanú spoločníkmi v novovznikajúcej firme Aqua Funaur so sídlom v Hodruši-Hámroch. Doteraz však spoločnosť do obchodného registra Fúska nezapísal, poškodeným vstup do nej neumožnil a nevrátil im ani peniaze.

Za to ho Okresný súd v Žiari nad Hronom poslal do väzenia na štyri roky a zaviazal ho nahradiť podvedeným škodu. Fúska vyhlásil, že sa necíti vinný a odvolal sa. Podľa neho dokazovanie na prvom stupni nepreukázalo jeho vinu.

Poukázal i na to, že navrhoval vypočuť ďalších svedkov, ale Okresný súd mu nevyhovel. Odvolací senát Krajského súdu označil rozsudok prvostupňového súdu za zákonný a odvolanie Fúsku zamietol. Jeho rozhodnutie je právoplatné a sudca hneď nariadil aj výkon trestu.

Odsúdenca odviedla eskorta do väzenia rovno z pojednávacej miestnosti.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu