Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Televízie počas sviatkov oprášia populárne filmy z archívu

BRATISLAVA - Najväčšie televízie počas vianočných sviatkov opäť siahnu do archívov. Na obrazovkách tak nebudú chýbať tri najsledovanejšie rozprávky minulých Vianoc - Tri oriešky pre Popolušku, Mrázik a Perinbaba, ktoré prinesie Markíza. Verejnoprávna televízia "opráši" viaceré tituly slovenskej klasiky, televízia Joj uvedie napríklad dobrodružstvá známeho vojaka Švejka.

Najobľúbenejšiu vianočnú rozprávku, české Tri oriešky pre Popolušku, vlani videlo 1,3 milióna divákov. Klasický príbeh poznajú už celé generácie, nakrútili ju totiž ešte v roku 1973. Ďalšie rozprávky prinesie verejnoprávna Slovenská televízia, premietne napríklad koprodukčný film Sokoliar Tomáš, ktorý pred uvedením Bathory bol najviac navštevovaným slovenským kinofilmom od roku 2000, ale aj Pávie pierko či české Z pekla šťastie.

Joj prinesie americkú verziu Popolušky - film Večný príbeh. Podľa prieskumov viac ako polovica Slovákov trávi väčšinu sviatkov práve pred obrazovkou. Podľa odborníkov sa diváci k rovnakým titulom vracajú aj preto, že obľubujú tradičné Vianoce, rovnaké jedlá, pečivo a teda i filmy.

Na obrazovku sa tak opäť dostanú najpopulárnejšie komédie S tebou ma baví svet, Ako vytrhnúť veľrybe stoličku, Ako dostať otecka do polepšovne alebo Pelíšky, ktoré zaradila do programu Markíza. STV zase ponúkne muzikál Neberte nám princeznú i druhé a tretie pokračovanie Rapošovej Fontány pre Zuzanu.

Televízia Joj zase prinesie dobrodružstvá Dobrého vojaka Švejka či Jánošíka. Na obrazovky sa dostanú aj bývalé kinohity ako Kráľ Artuš, Láska nebeská, Kauza CIA, Zelená míľa (STV), Úsmev Mony Lisy, Shrek 2, Sám doma 2 (Joj), Kliatba bratov Grimmovcov (Markíza). Nových filmov sa Slováci ani tento rok veľmi nedočkajú, STV však odvysiela český film Chyťte doktora v televíznej premiére. Premietne viaceré tituly slovenskej klasiky - Rysavú jalovicu, Kuba a novšie filmy ako Záhrada a Kruté radosti.

Na Silvestra televízie pripravili viaceré špeciálne vydania svojich relácií. Na STV to budú Takí sme boli, 5 proti 5, Drišľakoviny, chystajú však aj priame prenosy z osláv v jednotlivých mestách Slovenska. Na Markíze pripravili špeciálne vydanie Smotánky, ale aj relácie Aj múdry schybí a Slovensko má talent, v ktorom svoj talent namiesto súťažiacich predvedú známe tváre.

Na obrazovkách Joj nebudú chýbať jej najsledovanejšie seriály Panelák, Profesionáli i Mafstory. Televízie síce na sviatky chystajú atraktívne tituly, z finančného hľadiska sa im to však podľa mediálnych analytikov veľmi neoplatí. Inzerenti totiž oveľa viac peňazí míňajú na reklamu pred sviatkami.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu