Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Keď mal byť Harabin v parlamente, pozeral futbal v Birminghame!

Štefan Harabin
Štefan Harabin

BRATISLAVA - Za zápas žilinských futbalistov s Aston Villou v anglickom Birminghame vymenil minister spravodlivosti Štefan Harabin (ĽS-HZDS) tohtotýždňové zasadanie parlamentu, ktorý rokoval o jeho novelách. Informuje o tom denník SME. Na stretnutie v rámci pohára UEFA odletel Harabin s novinármi a žilinskými futbalistami už v stredu.

Sprevádzal ho štátny tajomník Daniel Hudák, veľký fanúšik MŠK Žilina. Harabin na otázku SME, prečo uprednostnil zápas pred parlamentom, nereagoval. „Pošlite mi otázky písomne. Odpovieme na všetko, aj keď vždy klamete o mojej osobe,“ odporučil denníku Harabin.

Jeho hovorca Michal Jurči v písomnej reakcii uviedol, že si minister všetky náklady spojené s pobytom v Anglicku hradil z vlastných zdrojov a doklady predloží na budúci týždeň. Štátny tajomník Hudák povedal, že za výlet zaplatil 16 000 korún 531 €). Za futbalom vraj obaja vycestovali súkromne, na zápas ich nikto nepozval.

Potvrdil to aj mediálny manažér MŠK Žilina Roman Grešo. Šéf rezortu spravodlivosti predkladal tento týždeň v parlamente štyri novely. V stredu ho na rokovaní zastúpil minister vnútra Robert Kaliňák, vo štvrtok minister zdravotníctva Richard Raši (obaja nominanti strany SMER-SD).

Kaliňák aj Raši museli poslancov v Harabinovom mene presviedčať, aby podporili novelu zákona, ktorou sa rušia vojenské súdy. Poslanec KDH Daniel Lipšic Harabinovi v rozprave pripomenul, že ministri dovolenky nemajú a voľno by mali mať len v lete, kedy vláda a parlament nezasadajú. Aj poslankyňa za SMER-SD Jana Laššáková si myslí, že ak minister predkladá zákony v parlamente, tak by to mal urobiť sám.

„Pokiaľ som sa pýtala na pána Harabina, povedali mi, že je v zahraničí a má rokovania. Či sa popri nich zúčastnil aj iných akcií, to neviem,“ tvrdila o ministrovej dovolenke poslankyňa HZDS Katarína Tóthová. Harabinovu absenciu obhajovala tým, že existuje možnosť, aby v prípade neprítomnosti mohli ministri predkladať legislatívne návrhy jeden za druhého.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu