Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Bývalý učiteľ sa ukájal na verejnosti, dostal 8 mesiacov!

BANSKÁ BYSTRICA – Trest osem mesiacov podmienečne vymeral včera súd v Banskej Bystrici pre 36-ročného Martina D. za exhibicionizmus. Bývalý učiteľ umeleckých predmetov s vysokoškolským titulom sa viackrát ukájal na verejnosti a pred mladistvými.

Mestská polícia v Banskej Bystrici po oznámení občanov, najmä študentiek stredných škôl, urobila vlani vo februári akciu v priestore Štiavničiek, kde je športový areál, plážové kúpalisko a hotel. Príslušníčka polície v civile "nachytala“ Martina D. so spustenými nohavicami a pri ukájaní sa. Martin D. priznal, že do oblasti chodil na ranné prechádzky, ukájal sa tam, ale vraj nechcel aby ho niekto videl a aby tak vyvolával verejné pohoršenie. Svedkyne, študentky strednej školy, však vypovedali, že na ne volal „aby sa pozreli“.

Podľa znalcov ide u Martina D. o sexuálnu úchylku - exhibicionizmus, pričom alkohol odbrzďuje jeho konanie. Preto navrhli ambulantnú protialkoholickú i sexuálnu liečbu, ktorú súd obžalovanému uložil.

Rozsudok nie je právoplatný, hoci prokurátor sa odvolania vzdal. Obhajca podal odvolanie hneď po vyhlásení rozsudku. Advokát si myslí, že sa jednoznačne nepreukázala trestná činnosť jeho klienta v zmysle obžaloby. Poukázal napríklad na to, že študentky popísali rozporne páchateľa a na jeho identifikáciu im policajti dali na výber iba jednu fotografiu
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu