Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Černák zavraždil informátora, tvrdí Reichel!

Mikuláš Černák
Mikuláš Černák

PREŠOV - Údajný šéf slovenského podsvetia Mikuláš Černák spáchal podľa výpovede jedného zo svedkov vraždu údajného policajného informátora Jozefa Filipa. Pred prešovským súdom to dnes tvrdil svedok Milan Reichel, ktorý bol v minulosti považovaný za bossa popradského podsvetia. Černák naopak v minulosti obviňoval Reichela, že si Filipovu vraždu objednal.

Černák čelí v Prešove obžalobe zo šiestich vrážd a organizovania ďalšej vraždy, za čo mu hrozí väzenie na 15 až 25 rokov, prípadne doživotie.

Podľa Reichela Černák vyhľadal v roku 1994 Filipa na jeho chate v Štrbe. Odtiaľ ho spolu previezli k Liptovskej Tepličke, kde ho odviedli k vopred pripravenej jame v lese. Tam ho údajne strelou do hlavy Černák "popravil" a vzápätí Reichelovi gratuloval k narodeninám. Reichel v tom čase skutok neoznámil, obával sa totiž vraj o svoj život.

Podľa skorších výpovedí Černáka si však vraždu Filipa objednal práve Reichel za to, že Filip údajne o jeho aktivitách informoval políciu. Černák nepoprel, že na Filipa vystrelil. Po čine Reichel začal do mŕtveho tela kopať, tvrdil Černák.

Bývalý aktívny kulturista a pretekár v pretláčaní rukou Reichel začiatkom 90. rokov vlastnil hotely Gerlach a Európa v Poprade. V súčasnosti naďalej kontroluje hotel Gerlach.

V Gerlachu sa podľa obžaloby v roku 1997 stala aj vražda bývalého policajta Gustáva Slivenského. Slivenskému po vražde odrezali hlavu a vystavili v popradskej obytnej štvrti.

Pred súdom Reichel potvrdil, že sa poznal aj s ďalšími postavami slovenského podsvetia. Často sa napríklad stretával s Róbertom Holubom, údajným šéfom košického podsvetia.

Okrem vrážd Filipa a Slivenského Černáka ešte obžalovali z vrážd štyroch údajných členov rôznych skupín podsvetia. K ďalšej vražde podľa obžaloby došlo v roku 2000, keď údajne na Černákov pokyn zavraždili podnikateľa Mariána Karcela.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu