Streda15. máj 2024, meniny má Žofia, Sofia, zajtra Svetozár

Vláda otvorila cestu k dostavbe nemocnice za miliardy korún

Ministerstvo Zdravotníctva
Ministerstvo Zdravotníctva

BRATISLAVA - Vláda dnes otvorila cestu k dostavbe novej nemocnice v bratislavskej lokalite Rázsochy.

Ministerstvo zdravotníctva totiž presadilo, aby kabinet zrušil rozhodnutie predchádzajúcej vlády v projekte pre vysoké náklady nepokračovať. Stavba je už roky zakonzervovaná, jej dokončenie by si vyžiadalo zrejme miliardy korún. Ministerstvo zdravotníctva zdôvodnilo návrat k možnosti dostavať nemocničný komplex v lokalite medzi rekreačnou oblasťou Železná studnička a mestskou časťou Lamač aj preto, že sa ho nepodarilo predať. S tým počítal plán schválený minulou vládou.

Koľko peňazí by si dokončenie nemocnice vyžiadalo, zatiaľ nie je podľa ministra zdravotníctva Richarda Rašiho známe. "Hovorí sa o piatich, deviatich, desiatich miliardách korún. Ale sú to úvahy ničím nepodložené," povedal minister novinárom. Dnešné rozhodnutie vlády podľa neho otvára priestor preveriť, či sa Rázsochy oplatí dobudovať.

Starostlivosť o pacientov v hlavnom meste zabezpečuje v súčasnosti najmä fakultná nemocnica. Ide o najväčšie nemocničné zariadenie na Slovensku, ktoré by napríklad v tomto roku malo hospodáriť asi s 3,9 miliardami korún (129 miliónov eur). Zároveň však čelí dlhom, vlani dosiahli približne 1,7 miliardy korún (56 miliónov eur). Minimálne pracovisko na Mickiewiczovej ulici si pritom podľa skorších vyjadrení predstaviteľov nemocnice vyžaduje rozsiahlu obnovu.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu