Pondelok20. máj 2024, meniny má Bernard, zajtra Zina

Spor v Leviciach: Nemocnica zabarikádovala vstup do lekárne!

Nemocnica v Leviciach
Nemocnica v Leviciach

NITRA – Nemocnica v Leviciach zabarikádovala vstup do lekárne Panax na prízemí budovy. Najprv postavila v polovici septembra panel asi 80 centimetrov od výdajného okienka, teraz prístup zablokovala úplne. Lekáreň preto zostala zatvorená.

Dôvodom je spor vedenia nemocnice s majiteľkou lekárne. Ako sa píše vo vyhlásení, ktoré zaslal riaditeľ nemocnice Viktor Dudáš, lekáreň bez akéhokoľvek právneho titulu užíva vstupnú halu nemocnice, kde stoja pacienti čakajúci na výdaj liekov. Podľa zmluvy má v prenájme len vnútorné priestory lekárne. „Okrem toho táto lekáreň nespĺňa kritériá vyhlášky ministerstva zdravotníctva, pretože pracoviská lekárne netvoria jeden funkčný celok, lebo súčasťou nie je čakací priestor pre pacientov,“ uvádza Dudáš. Nemocnica prevádzkuje vlastnú lekáreň.

V pondelok bol v nemocnici štátny stavebný dohľad, jeho výsledky by mali byť známe ešte tento týždeň. „Túto stavbu pokladáme už za druhú. Vydali sme rozhodnutie na odstránenie prvej steny, nemocnica ju odstránila tak, že ju odpojila od zeme a posunula dozadu, čím sa uzavrel priechod k okienkam lekárne,“ uviedol primátor Levíc Štefan Mišák. Dudáš argumentuje, že stena nie je pevne spojená so zemou, takže stavebný zákon neporušili. Prenosné zariadenie si totiž nevyžaduje stavebné povolenie ani ohlásenie. Podľa Mišáka bude mať mestský stavebný úrad zrejme zviazané ruky a pokutu nebude môcť udeliť. Celý prípad tak môže skončiť na súde.

Levickú nemocnicu prevádzkuje nezisková organizácia, jej vlastníkom je však Nitriansky samosprávny kraj. Ten súhlas na stavbu steny nevydal a v liste z 24. októbra vyzval neziskovku, aby ju odstránila. Predseda kraja Milan Belica je podľa hovorcu Stanislava Katrinca „plne na strane občanov, ktorým táto prekážka neprimerane strpčuje život. Veľmi ho mrzí, že nezisková organizácia túto výzvu doteraz neuposlúchla a preto navrhuje majiteľom lekárne, aby sa o svoje práva domáhali u nemocnice súdnou cestou.“
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu