Utorok21. máj 2024, meniny má Zina, zajtra Júlia, Juliána, Rita

Košická polícia ide riešiť šikanu na školách!

KOŠICE – Košická polícia pripravila nový preventívny projekt s názvom „Povedzme šikane spoločné - NIE“. Jeho cieľom je riešiť problém „šikany“ a podporiť školy, ktoré vydieranie a šikanovanie netolerujú.

Projekt je zameraný na študentov 1. ročníkov stredných škôl a vybrané triedy základných škôl v Košickom kraji. Šikanovanie v školách budú mapovať prostredníctvom anonymných dotazníkov. Na školách, kde sa šikanovanie prieskumom potvrdí, budú prednášky a besedy s tematikou šikanovania a trestno-právnej zodpovednosti.

V súvislosti s týmto projektom bol týždeň od 20. do 26. októbra na vybraných stredných školách v Košickom kraji vyhlásený za „Týždeň boja proti šikane“. V rámci neho môžu študenti navštíviť verejné súdne pojednávania týkajúce sa trestných činov vydierania, ako aj písať referáty a spracovávať príspevky k tejto problematike, ktoré môžu publikovať v školských časopisoch či prezentovať v školskom rádiu. Súčasne bola vyhlásená súťaž o najlepšie logo a najlepší plagát s nápisom „Povedzme šikane spoločné – NIE !“.

Priebeh celého projektu (výsledky dotazníkového prieskumu, postrehy z vykonaných prednášok a vyhodnotenie súťaže) bude spracovaný a prezentovaný na celokrajskej konferencii pre pedagógov a študentov stredných škôl k problematike „šikany“ v apríli 2009 v Košiciach. Informovala o tom košická policajná hovorkyňa Jana Demjanovičová.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu