Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Chlapci si nahrávali šikanovanie spolužiaka

MORAVSKÁ TŘEBOVÁ - Niekoľko trinásťročných chlapcov si v jednej základnej škole v Moravskej Třebovej zasadlo na svojho spolužiaka. Informovala o tom dnes hovorkyňa polície vo Svitavách Martina Simonová.

13-ročný chlapec bol podľa polície opakovaným cieľom verbálnych aj fyzických útokov svojich štyroch spolužiakov najmenej od jari minulého roka. Podpichovanie chlapca vrstevníkmi postupne prerástlo v jeho zosmiešňovanie veľmi vulgárnymi výrazmi a opakovanému fyzickému napádaniu nielen v škole, ale aj mimo nej, agresori ho škrtili, bili a kopali po celom tele.

"Ich správanie vyvrcholilo na konci januára tohto roku, kedy chlapca v triede pripútali izolačnou páskou k stoličke, potom ho zvalili na zem, kde naznačovali, že mu šliapnu na hlavu. Celé dianie si pritom nakrúcali prostredníctvom mobilného telefónu," uviedla policajná hovorkyňa.

Policajný komisár prípad vyšetruje ako výtržníctvo a obmedzovanie osobnej slobody. Podľa Simonovej ale bude s najväčšou pravdepodobnosťou odložený kvôli nízkemu veku útočníkov, ďalšie opatrenie by potom musel určiť štátny zástupca.

Zdroj: Blesk.cz
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu