Piatok10. máj 2024, meniny má Viktória, zajtra Blažena

NR SR stále nezbavila Mečiara mlčanlivosti

Vladimír Mečiar Zobraziť galériu (11)
Vladimír Mečiar

BRATISLAVA - Národná rada (NR) SR stále neposkytla Okresnému súdu Bratislava 1 konečné stanovisko k zbaveniu mlčanlivosti predsedu ĽS-HZDS a bývalého predsedu vlády Vladimíra Mečiara.

Ten by mal vypovedať ako svedok v spore na ochranu osobnosti medzi podnikateľom Robertom Krajňákom a Slovenskou informačnou službou (SIS). "Do tejto chvíle stále nemáme žiadne stanovisko," informoval agentúru SITA predseda súdu Miroslav Lehoczký.

Dodal, že termín pojednávania, ktoré by sa malo v piatok uskutočniť, stále platí. Samosudkyňa Dana Káčerová však v júni musela pojednávanie odročiť, pretože nemohla V. Mečiara vypočuť.

Podnikateľ Krajňák zažaloval SIS, pretože sa domnieva, že služba, ktorej vtedy šéfoval Ivan Lexa, zasiahla do jeho práv, keď ho neoprávnene sledovala a pripravovala jeho diskreditáciu.

Takéto aktivity mala voči nemu podniknúť preto, že v roku 1995 organizoval petíciu za odvolanie Mečiara z funkcie premiéra. V denníku Sme vtedy podal inzerát, v ktorom uverejnil petičnú otázku: "Ste za odvolanie Vladimíra Mečiara z funkcie predsedu vlády SR?". Krajňák je presvedčený, že služba zasiahla do jeho súkromia a žiada od nej ospravedlnenie a 6,5 milióna korún.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu