Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Za nehodu autobusu pri Trenčine hrozí až desaťročné väzenie

Havária autobusu Student Agency.
Havária autobusu Student Agency.

TRENČÍN – Trest odňatia slobody na štyri až desať rokov hrozí páchateľovi v prípade dnešnej tragickej dopravnej nehody autobusu Student Agency, ktorý v noci havaroval pri Trenčíne. V českom autobuse zahynuli štyria Slováci.

Policajný vyšetrovateľ začal v tomto prípade trestné stíhanie vo veci všeobecného ohrozenia. Ako však upozornila trenčianska krajská policajná hovorkyňa Katarína Hlaváčová, obvinenie zatiaľ nebolo vznesené voči konkrétnej osobe.

Polícia uviedla, že štyri obete pochádzajú z okresov Stará Ľubovňa, Poprad a Kežmarok. Autobus smeroval Bardejova do Prahy. Nehoda sa stala mimo trasu do Čiech. Šofér z doteraz nezistených príčin zišiel z hlavnej cesty a na kľukatej komunikácií III. triedy pri obci Chocholná - Velčice vyletel z cesty a prevrátil sa do svahu. Minister vnútra Robert Kaliňák si myslí, že mladý vodič asi zablúdil a neznáma úzka cesta mohla mať významný vplyv na nehodu. Alkohol u vodiča vylúčili.

Podľa zástupcu trenčianskej krajskej policajnej hovorkyne Pavla Kudličku lekári museli ošetriť 23 zo 47 cestujúcich, z toho 16 osôb hospitalizovali v Trenčíne, Považskej Bystrici, Bánovciach nad Bebravou a Bojniciach. Polícia konštatovala, že päť osôb bolo zranených ťažko a 13 ľahko.

Traja muži zomreli na mieste, 28-ročná žena z okresu Kežmarok zomrela krátko po nehode v trenčianskej nemocnici. Najťažšie zranený pacient leží v Trenčíne a je mimo ohrozenia života. Podľa zástupcu primára úrazovej chirurgie Jaroslava Ridošku má zlomenú lebečnú klenbu, zlomenú panvu a pomliaždené pľúca.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu