Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

AKTUALIZOVANÉ Haváriu pri Branisku spôsobil zrejme opitý kamionista!

Zobraziť galériu (13)

SPIŠSKÁ NOVÁ VES - Cvičenie sa zmenilo na skutočnú záchrannú akciu! V čase nácviku akcie v tuneli Branisko, v ktorom simulovali zrážku autobusu s autom, došlo k podobnej, ale reálnej situácii asi o tri kilometre ďalej. Zrážka autobusu s kamiónom si vyžiadala dvoch ťažko a 11 ľahko zranených.

Šokujúcejšie na celej havárii je skutočnosť, že vodič kamiónu, ktorý mal celú haváriu spôsobiť, bol opitý! „Keď sme ho vyťahovali z kabíny, bolo cítiť všade alkohol“, uviedol jeden zo svedkov havárie. Ako dodal, kamionista mal v kabíne mal fľašky s pivom.

Hovorkyňa prešovského policajného riaditeľstva Magdaléna Fečová informovala, že k nehode došlo okolo 10.00 hod na ceste I/18 v časti pod postaveným pomníkom. Vodič kamióna, ktorý zišiel mimo cestu, strhol volant späť, pričom narazil do stromu. Do skríženého kamióna narazil autobus, ktorý z Košíc do Kežmarku viezol študentov na exkurziu. Po zrážke zostali obaja vodiči zakliesnení, z vozidiel ich dostali až záchranári. Vodiča autobusu s ťažkými zraneniami prepravili vrtuľníkom do nemocnice v Prešove, kamionistu odviezli na ARO do Levoče.

Osem žiakov košickej strednej školy, ktorí boli účastníkmi dnešnej dopravnej nehody kamióna a autobusu pod Spišským hradom, ošetrili na Klinike úrazovej chirurgie v Prešove a prepustili do ambulantnej liečby. Uviedol to ošetrujúci lekár Jaroslav Daňo. "Deti utrpeli ľahšie zranenia, preto nebol dôvod na ich hospitalizáciu.

Vodič autobusu má pomliaždenú brušnú stenu, zlomeninu vnútorného členka a zlomený článok palca. Po nehode bol v šoku, jeho stav je však stabilizovaný a je mimo ohrozenia života. Momentálne je hospitalizovaný na našom oddelení," dodal Daňo.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu