Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Za Gašparoviča už zozbierali 15.000 podpisov

BRATISLAVA – Petičný výbor občianskej iniciatívy Náš prezident už zozbieral 15.000 podpisov za opätovnú kandidatúru Ivana Gašparoviča v budúcoročných prezidentských voľbách. Tento zákonný počet dosiahli 20. septembra.

Podľa predsedu výboru Adriána Kromku chcú v petícii pokračovať až dovtedy, kým občania budú podpismi vyjadrovať dôveru Gašparovičovi.

Najviac podpisov zozbierali v Prešovskom kraji, ale aj na Kysuciach, Detve, v Banskej Bystrici. Člen petičného výboru a súčasný asistent trénera hokejistov Slovana Bratislava Robert Pukalovič informoval, že petíciu podporili podpismi aj športovci.

Spomenul Jozefa Adamca, hokejistov Mira Laža a Roberta Dömeho, bronzového olympionika Davida Musuľbesa, jeho trénera Radiona Kertantiho, či prezidenta zápasníckekeho zväzu Petra Marčeka.

Pri zbere podpisov pomáha aj Hnutie za demokraciu (HZD), ktoré Ivan Gašparovič zakladal a dodnes je jeho čestným predsedom. „HZD sa veľkou mierou zapája do zbierania podpisov. Petičnému výboru sme ponúkli aj technickú a organizačnú podporu,“ uviedol predseda HZD Jozef Grapa. Občianska iniciatíva Náš prezident začala zbierať podpisy pod petíciu 1. septembra.

Pre kandidatúru na prezidenta je potrebných 15 000 podpisov. Takýto počet už zozbierala aj kandidátka opozície Iveta Radičová. Začiatok zberu podpisov oznámili aj Ivan Šimko a Dagmar Bollová.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu