Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Pre vojenskú prehliadku uzavrú časť nábrežia Dunaja

BRATISLAVA - Pre víkendové oslavy 15. výročia Dňa Ozbrojených síl SR a 90. výročia vzniku Československých légií uzavrú v noci zo soboty na nedeľu a v nedeľu popoludní bratislavské Rázusovo, Vajanského nábrežie a Námestie Ľudovíta Štúra.

Dôvodom nedeľnej uzávierky je vojenská prehliadka a ohňostroj, na sobotu večer je naplánovaná generálna skúška. Bratislavčanov a návštevníkov hlavného mesta v nedeľu okrem vojenského defilé čaká aj ohňostroj nad Hradným kopcom o 21:00. Agentúru SITA o tom informovala bratislavská mestská časť Staré Mesto, ktorá je jedným z usporiadateľov tohto podujatia.

Hovorkyňa Starého Mesta Alena Kopřivová uviedla, že Rázusovo, Vajanského nábrežie a Námestie Ľudovíta Štúra uzavrú v sobotu od 20:00 do 24:00 a v nedeľu od 13:30 do 17:30. Do pešej zóny sa teda nebude možné dostať vozidlami cez vjazd na Strakovej ulici. Motoristi musia použiť náhradný vjazd cez Františkánsku ulicu, Františkánske námestie a Bielu ulicu.

Mestská časť tiež upozorňuje na zákaz parkovania na parkovisku a chodníkoch na Rázusovom aj Vajanského nábreží a tiež na Medenej ulici v úseku od Nám. Ľ. Štúra po Kúpeľnú ulicu.

"Ak sem vodiči svoje vozidlá odstavia, a teda odmietnu rešpektovať dopravné značenie, musia rátať s tým, že ich autá budú odtiahnuté," povedala Kopřivová. Po obidva dni v spomínaných hodinách nebude možný ani výjazd vozidiel z Fajnorovho nábrežia, Múzejnej, Prešernovej a Gondovej ul. na Vajanského nábrežie.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu