Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Podpora koaličných strán cez leto stúpla, opozičné stratili

BRATISLAVA - Podpora koaličných strán v priebehu letných prázdnin stúpla, naopak, opozičné strany v lete u voličov stratili.

Tieto zistenia vyplynuli z prieskumu agentúry Median Sk. Prieskum sa uskutočnil v priebehu júla a augusta (od 23. júna do 17. augusta) na reprezentatívnej vzorke 1 264 oslovených.

Smer-SD by podľa tohto prieskumu získal podporu 43,7 percenta oslovených. V porovnaní s prieskumom z mája a júna ide o nárast o 1,3 percentuálneho bodu.

O dva percentuálne body si oproti predchádzajúcemu prieskumu polepšila Slovenská národná strana (SNS), ktorú by cez letne prázdniny volilo 15 percent oslovených. ĽS-HZDS vzrástli preferencie o 3,2 percentuálneho bodu na 11,4 percenta. Treťou najsilnejšou stranou je opozičná SDKÚ-DS.

Tú by v lete volilo 11,6 percenta oslovených. V porovnaní s prieskumom z mája a júna jej preferencie klesli o 3,3 percentuálneho bodu. KDH stratilo podporu 1,3 percentuálneho bodu.

V súčasnosti by ho volilo 8,9 percenta oslovených. SMK má podľa tohto prieskumu 6-percentnú podporu. V porovnaní s obdobím v máji a júni je to o 1,6 percentuálneho bodu menej.

Na voľbách by sa určite zúčastnilo 30 percent respondentov a skôr voliť ako nevoliť by išlo 28,9 percenta oslovených. K urnám by skôr neprišlo 9,3 percenta a určite by sa na voľbách nezúčastnilo 25,9 percenta respondentov.

Ďalších 5,8 percenta nie je rozhodnutých, či by sa na voľbách zúčastnilo.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu