Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Materské školy v Prešove sú naplnené, zvýšil sa počet predškolákov

PREŠOV 28. augusta (SITA) – Do 21 prešovských mestských materských škôl (MŠ) nastúpi v novom školskom roku 2 492 detí, ich kapacita je tak naplnená.

Z toho bude 467 novoprijatých detí. Ako uviedla vedúca školského úradu z prešovskej radnice Anna Böhmerová, oproti vlaňajšku sa výrazne zvýšil počet predškolákov, ktorých bude 643. Je to nárast o 65 detí. Súvisí to aj so zmenou legislatívy, podľa ktorej je škôlka rok pred nástupom do školy povinná.

Najväčšou materskou školou v Prešove je MŠ na Jurkovičovej ulici. Podľa riaditeľky Moniky Imrichovej v škôlke budú mať 261 detí, z toho 74 novoprijatých. Vlani mali 60 predškolákov, teraz ich bude vyše 90. V priebehu roka tu plánujú otvoriť relaxačno-oddychovú miestnosť.

Počas prázdnin sa najväčšia rekonštrukcia v prešovských školských zariadeniach robila v MŠ na Budovateľskej ulici, kde majú 130 detí v piatich triedach. Investíciu 2 mil. Sk (66 388 €) hradilo mesto z vlastných zdrojov. Vymenila sa tu celá kanalizácia a urobili drobné stavebné práce.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu