Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Pacienti Roosvetlovej nemocnice majú internet zadarmo

BANSKÁ BYSTRICA – Počítačové pracoviská s prístupom na internet zriadila pre svojich hospitalizovaných pacientov Fakultná nemocnica s Poliklinikou F. D. Roosevelta v Banskej Bystrici. Internet má nielen zlepšiť kontakt pacientov s príbuznými, ale má pomôcť aj pri ich liečbe.

Počítače s internetom sú na všetkých oddeleniach, vrátane geriatrie. Na tlačovej besede o tom dnes informoval riaditeľ nemocnice Ján Šulaj.

Osemnásť počítačov pôvodne slúžilo lekárom, po vynovení ich dostali pacienti. Umiestnili ich v jedálňach jednotlivých oddelení a pacientom sú k dispozícii denne od 9:00 do 21:00. V súčasnosti je v nemocnici s tisíc posteľami vyše 700 pacientov, ale "bitku“ o počítače zatiaľ nezaznamenali. Novú službu využívajú najmä mladšie vekové skupiny, starším pomáhajú skúsenejší, "počítačovo vzdelanejší“ pacienti.

Internet umožňuje hospitalizovaným oboznámiť sa so štruktúrou nemocnice, jej oddeleniami a nájdu tam i kontakty na lekárov. Na internete si podľa riaditeľa vyhľadávajú aj informácie o svojom ochorení, alebo postihnutí a následnej liečbe. Internet im umožňuje byť v kontakte s príbuznými, spolupracovníkmi a so svetom vôbec.

Do novej služby investovala nemocnica 180-tisíc korún (5 975 €), prispeli aj sponzori.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu