Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Polícia pátra po skupine vrahov a únoscov

Bratislava - Policajti objasnili lúpež, únos dvoch podnikateľov a vraždu ďalšieho podnikateľa z Galanty, ktorú páchala organizovaná skupina.

Od rodiny prvého uneseného podnikateľa získali páchatelia ako výkupné najskôr tri milióny Sk (99.581 eur). Neskôr požadovali dokonca päť miliónov Sk (165.969 eur).

Musel si vykopať dokonca vlastný hrob, ale nakoniec od popravy upustili. Zavraždeného podnikateľa skupina zastrelila šiestimi ranami zo samopalu Kalašnikov.

Zavraždeného sprevádzala jedna žena, ktorá však útok, keďže projektil zasiahol jej mobilný telefón, prežila. Únoscovia nepatrili k známej slovenskej zločineckej skupine, pohybovali sa medzi viacerými skupinami a pôsobili v Nitrianskom kraji.

Informoval o tom dnes policajný prezident Ján Packa a prvý viceprezident Michal Kopčik. Polícia v tejto súvislosti obvinila dovedna šesť osôb. Jedna osoba je vo väzbe.

Trojica páchateľov - Igor Halás (33) zo Šale, Daniel Hatina (33) z Nitry a Boris Hipp zo Šale (28) polícii unikajú. Tá vyhlásila pátranie a žiada obyvateľstvo o pomoc. Zároveň upozorňuje, že páchatelia sú nebezpeční a môžu byť ozbrojení.

Čitatelia bleskoviek nám môžu svoje fotografie či videá posielať na e-mailovú adresu tipy@topky.sk.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu