Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Vláda schválila prípravu rýchlostnej cesty Nitra-Topoľčany

Topoľčany - Vláda na dnešnom výjazdovom rokovaní v Topoľčanoch schválila prípravu rýchlostnej cesty R8 v úseku od Nitry cez Topoľčany po Hradište.

Ako na tlačovej besede po rokovaní vlády uviedol predseda vlády Robert Fico, príprava výstavby rýchlostnej cesty R8 by sa mala ukončiť v roku 2010, pričom samotná výstavba tejto komunikácie by sa mala začať koncom roka 2010. "Toto rozhodnutie výrazne napomôže regiónu. V Nitrianskom samosprávnom kraji išlo najmenej peňazí na infraštruktúru," povedal Fico.

Ministri tiež podľa Fica podporili vytvorenie centra sociálnych služieb a sociálnoprávnej ochrany detí v okrese Topoľčany, ako aj realizáciu priemyselnej zóny v Topoľčanoch. Predpokladané investičné náklady na financovanie prvej etapy vybudovania priemyselnej zóny sú takmer 105,5 milióna Sk. Kabinet podľa premiéra okrem toho uvoľnil 50 miliónov Sk na projekty v regióne.

Ako príklad Fico uviedol podporu rekonštrukcie plavárne v Topoľčanoch za 9 miliónov Sk, rekonštrukciu topoľčianskej hádzanárskej haly za 5 miliónov Sk či podporu rekonštrukcie zimného štadióna v Nitre. Ďalšie 4 milióny Sk podľa predsedu vlády pôjdu na rekonštrukciu historickej knižnice zámku v Topoľčiankach.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu