Sobota27. júl 2024, meniny má Božena, zajtra Krištof

Šokujúce FOTO z rozvodneného Dunaja: Muž nepochopiteľne riskoval svoj život! Všetko pre obyčajnú zábavu

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: Facebook/G. P.)

BRATISLAVA - Rozvodnený Dunaj v týchto dňoch priťahuje dobrodruhov, ktorí sa neváhajú vydať na vodu bez potrebnej výbavy. Na sociálnych sieťach sa objavili fotografie ľudí, ktorí sa pohybujú po rieke na člne či dokonca na paddleboarde bez záchranných viest. Vážnosť situácie zdôrazňuje fakt, že zatiaľ čo títo jednotlivci riskujú svoje životy na rozbúrenej vode, väčšina lodí zostáva bezpečne ukotvená.

Fotografie, ktoré v skupine Bratislava - Petržalka zverejnila Gabriela P. ukazujú, ako sa niektorí ľudia rozhodli ignorovať základné bezpečnostné opatrenia. Napriek vysokej hladine a riziku, ktoré rozvodnený Dunaj predstavuje, sa na vode pohybujú bez akéhokoľvek ochranného vybavenia. Rozvodnený Dunaj láka dobrodruhov. Na člnku, či na paddleboardoch, samozrejme bez vesty... A kým väčšina lodí stojí ukotvených, oni nemajú problém,“ napísala k svojmu príspevku.

Šokujúce FOTO z rozvodneného
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook/G. P.)

Dunaj v uplynulých dňoch čelil zvýšenej hladine vody po silných dažďoch a povodniach v Rakúsku a Nemecku. V takýchto situáciách je o to dôležitejšie dodržiavať bezpečnostné opatrenia a vyhnúť sa neprimeranému riziku. Polícia a záchranné služby pravidelne apelujú na verejnosť, aby v týchto nebezpečných podmienkach zbytočne neriskovali. Hladina Dunaja je v Bratislave aktuálne stále na hranici prvého stupňa povodňovej aktivity.

Šokujúce FOTO z rozvodneného
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SHMÚ)

Viac o téme: DunajPaddleboardista
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu