Štvrtok24. október 2024, meniny má Kvetoslava, zajtra Aurel

Kontroverzný influencer Danny Kollár dostal stopku! Jeho YouTube kanál s takmer 80-tisíc odberateľmi vypli

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Polícia SR, Twitter/DannyKollar)

BRATISLAVA – Kontroverzného youtubera nadobro vypli. Konšpirátor Daniel Bombic, na sociálnych sieťach známy ako Danny Kollár, prišiel o svoj YouTube kanál. Ten mal aktuálne skoro 80-tisíc odberateľov a do jeho diskusií chodili aj niektorí súčasní vládni politici.

archívne video 

Matúš Šutaj Eštok vysvetľuje diskusiu s medzinárodne hľadaným extrémistom Bombicom (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

O tom, že Bombicov kanál bol zmazaný, informoval publicista Martin Hodás na facebookovom kanáli Na druhom brehu • Slovensko & dezinformácie. Stalo sa tak v nedeľu 2. júna. „Prišiel tak nielen o 79 500 subscriberov, ale aj zdroj príjmov, pretože od verných fans vyberal členské, vďaka ktorému napríklad mohli naživo komentovať počas jeho streamov,“ uviedol Hodás. „Zároveň prišiel o možnosť streamovať na najväčšej video platforme. Podľa pravidiel YouTubu totiž platí, že ban je takpovediac doživotný,“ doplnil s tým, že na rozdiel od Facebooku a Instagramu si tak Bombic nemôže jednoducho založiť nový kanál a zbierať subscriberov od nuly.

Daniel Bombic na Slovensku čelí trestnému stíhaniu pre extrémizmus, nebezpečné prenasledovanie, ohováranie a nebezpečné elektronické obťažovanie a je na neho vydaný medzinárodný zatykač. Známy konšpirátor sa už dlhú dobu nachádza v Londýne, odkiaľ aj vysiela. Britské orgány rozhodujú o jeho vydaní na Slovensko.

Kontroverzný influencer Danny Kollár
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: MV SR)

Na jeho kanáli sa predstavili aj známi politici, napríklad minister vnútra Matúš Šutaj Eštok, ktorý bol za tento svoj krok ostro kritizovaný. V stredu mal u neho vystúpiť napríklad šéf Úradu vlády Erik Kaliňák.

Bombic je aktívny aj na sociálnych sieťach telegram či X.

Viac o téme: KanálYouTubeKonšpirátorDanny KollárDaniel Bombic
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu