Nedeľa16. jún 2024, meniny má Bianka, Blanka, zajtra Adolf

Kuriózna nehoda v Trenčíne: Kolobežka vybuchla v byte! Požiar likvidovalo deväť hasičov

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: Polícia SR - Trenčiansky kraj)

TRENČÍN - V byte na Ulici T. Vansovej v Trenčíne vybuchla v stredu (22. 5.) popoludní elektrická kolobežka. Následne vznikol požiar. Na mieste zasahovalo deväť profesionálnych hasičov so štyrmi kusmi techniky. Informoval o tom hovorca Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Trenčíne Marián Petrík.

"Z bytu hasiči evakuovali dve zranené osoby. Požiar zlikvidovali a kolobežku vyniesli na vonkajšie priestranstvo, kde ju uhasili a následne vložili do suda s vodou. Zraneným osobám poskytli prvú pomoc a z priľahlých bytov evakuovali ďalšie osoby," povedal Petrík.

archívne video

Chrapúnstvo v priamom prenose! Namiesto pomoci bezvládneho kolobežkára okradol (Zdroj: Facebook/Polícia Slovenskej republiky )

Ako dodal, byt hasiči skontrolovali termovíznou kamerou a odvetrali. Príčiny vzniku požiaru zisťujú znalci.

Kuriózna nehoda v Trenčíne:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Polícia SR - Trenčiansky kraj)

Polícia vykonala na mieste prvotné neodkladné a neopakovateľné procesné úkony. "Na základe doteraz zisteného, pravdepodobne v dôsledku prevádzkovo – technickej poruchy pri nabíjaní elektrickej kolobežky došlo k jej výbuchu, v dôsledku čoho bolo zničené zariadenie izby a zároveň poškodené zariadenie celého bytu dymom. Čiastočne evakuovaní boli aj obyvatelia bytového domu z dôvodu zadymenia spoločných priestorov. Po uhasení požiaru sa mohli vrátiť späť do svojich bytov," informovala polícia. 

 

Viac o téme: PožiarHasičiKolobežkaTrenčínVýbuch
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu