Piatok10. máj 2024, meniny má Viktória, zajtra Blažena

Pojednávanie v kauze Marca Masiera zrušili!

Marco Masiero
Marco Masiero (Zdroj: SITA)

KOŠICE – Na Okresnom súde v Michalovciach malo v pondelok pokračovať pojednávanie v kauze maloletého Marca Masiera, ktorý má slovenské aj talianske štátne občianstvo a mediálne sa stal známym po tom, čo v auguste 2007 ušiel od svojej matky a uchýlil sa na talianskej ambasáde v Bratislave s tým, že chce žiť so svojím otcom.

Pojednávanie sa však neuskutoční, pretože sudca, ktorý v máji začal prípad pojednávať, má pozastavenú činnosť a spis bude pridelený inému sudcovi. Pre agentúru SITA to dnes potvrdila hovorkyňa Krajského súdu v Košiciach Marcela Gálová.

Na májovom pojednávaní obaja rodičia zotrvali na tom, že každý z nich chce, aby dieťa bolo súdom zverené do opatery práve jemu. Chlapcova matka, Berta Stašková, je presvedčená o tom, že plán úteku na ambasádu zosnoval jeho biologický otec, Talian Marco Masiero, ktorý vraj dal synovi peniaze na taxík a navigoval ho, kam má ísť.

Marcov otec však obvinenia rázne odmieta a zdôrazňuje, že sa o chlapcovom úteku dozvedel, až keď mu zavolali z ambasády. Podľa neho chlapec ušiel od matky preto, lebo sa u nej a svojho otčima necíti šťastný.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu