Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Pri elektronických testoch na vodičský preukaz je neúspešnosť vyššia

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BRATISLAVA - Po zavedení elektronických skúšobných testov na vodičský preukaz sa počet neúspešných skúšok zvýšil. Pohybuje sa okolo 23 percent, pri papierových testoch išlo približne o 12 percent. Uviedla to hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Denisa Bárdyová.

"Zavedenie elektronických skúšobných testov hodnotíme veľmi pozitívne. Vykonávanie teoretickej skúšky odbornej spôsobilosti je efektívne, transparentné a objektívne bez vonkajšieho zásahu skúšobného komisára. Týmto spôsobom teoretickej skúšky sa zvyšuje úroveň vzdelávania žiadateľov o udelenie vodičského oprávnenia v autoškolách," skonštatovala policajná hovorkyňa.

Skúšobné otázky sa od zavedenia novej formy testov zatiaľ nemenili. "V tomto roku však máme v pláne aktualizovať skúšobné otázky a prípadne ich doplniť aj o nové skúšobné otázky," doplnila hovorkyňa. Približne za rok testovania elektronickou formou sa vykonalo celkovo 88.377 teoretických skúšok u 67.755 žiadateľov o udelenie vodičského oprávnenia. "Papierové" skúšobné testy sa v súčasnosti už pri skúške z odbornej spôsobilosti nepoužívajú. Elektronické skúšobné testy na vodičský preukaz sa zaviedli od apríla 2023. Testuje sa v skúšobných miestnostiach na okresných dopravných inšpektorátoch. Test si možno vyskúšať na webe Ministerstva vnútra SR.

Viac o téme: Vodičský preukazPolícia Neúspešnosť
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu