Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

PRVÉ FOTO Vodiča po tragédii, pri ktorej zahynula Lucka(† 17), Katka(† 17) a Sofia(† 18): Polícia začala konať

Ilustračné foto Zobraziť galériu (6)
Ilustračné foto (Zdroj: FB/Polícia SR)

SPIŠSKÉ PODHRADIE - Polícia bezprostredne po nehode zverejnila zábery autobusu, ktorý pripravil o život Lucku († 17), Katku († 17) a Sofiu († 18). Na jednej fotografii je vidieť zroneného vidiča, ktorý ešte sedel za volantom. Podľa ministra vnútra Matúša Šutaja Eštoka bol vodič v ťažkom šoku. Polícia začala v súvislosti s tragickou dopravnou nehodou trestné stíhanie.

Život Lucky († 17), Katky († 17) a Sofie († 18) vyhasol pod kolesami autobusu. Dievčatá sa tešili na náboženské stretnutie v Spiškom Pohradí, ani vo sne by ich nenapdlo, že práve to sa im stane osudným. Z doposiaľ presne nezistených príčin do nich totiž vrazil autobus, ktorým prišli a pripravil ich o život.

PRVÉ FOTO Vodiča po
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Prešovský kraj )

Na jednej z fotografií, ktoré polícia zverejnila je vidieť šoféra, ktorý mal po príchode záchranných zložiek ešte sedieť za volantom. "Dychová skúška bola negatívna, ale čo sa presne stalo, stále zisťujeme. Vodič je v ťažkom šoku, ešte sa s ním nedalo rozprávať, nechcel by som byť ani v jeho koži," povedal minister vnútra Matúš Šutaj Eštok v osudný deň po príchode na miesto nehody.

Počet mŕtvych po havárii autobusu na Spiši stúpol na troch, oznámil minister Šutaj Eštok (Zdroj: TASR/Adriána Hudecová)

Polícia začala trestné stíhanie

Polícia začala v súvislosti s tragickou dopravnou nehodou, ktorá sa stala v sobotu (6. 4.) ráno v Spišskom Podhradí, trestné stíhanie. Príčiny a okolnosti tragédie sú stále v štádiu vyšetrovania. Potvrdila to krajská policajná hovorkyňa z Prešova Jana Ligdayová s tým, že okresný vyšetrovateľ v prípade vykonáva potrebné procesné úkony. Zrážku s autobusom neprežili tri mladé dievčatá zo Starej Ľubovne.

K skúmaniu pribrala polícia aj znalcov z odboru zdravotníctva a cestnej dopravy, za účelom vypracovania odborných posudkov z Ústavu súdneho inžinierstva. "Pri tragickej udalosti došlo k úmrtiu troch osôb a zraneniu ďalších siedmich osôb. Vyšetrovateľom Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Poprade bolo začaté trestné stíhanie pre trestný čin všeobecného ohrozenia," uviedla Ligdayová.

PRVÉ FOTO Vodiča po
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Prešovský kraj )

Vodiča autobusu podľa nej podrobili dychovej skúške, ktorej výsledok bol negatívny. Vozidlo bolo zaistené pre účely ďalšieho konania. Minister vnútra Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD) na mieste nehody nechcel konkretizovať, ako k tragédii došlo. Potvrdil však, že autobus sa pohol v čase, keď sa v ňom ešte nachádzal vodič a následne prišiel do kontaktu s desiatimi ľuďmi.

Po nehode je aktuálne stále v košickej Fakultnej nemocnici Louisa Pasteura vo vážnom stave 15-ročné dievča. Jej zdravotný stav je po operácii podľa vedúcej komunikačného odboru nemocnice Ladislavy Šustovej stabilizovaný.

Tragická nehoda v Spišskom Podhradí
Zobraziť galériu (6)
Tragická nehoda v Spišskom Podhradí  (Zdroj: TASR/TASR/Adriána Hudecová)

Posledná rozlúčka s troma mladými dievčatami sa bude konať v Starej Ľubovni v stredu 10. apríla. Mesto na webe informovalo, že o 10.00 h sa v chráme Matky ustavičnej pomoci pri kláštore redemptoristov bude konať archijerejská svätá liturgia, ktorú budú sláviť prešovský arcibiskup a metropolita Jonáš, spišský diecézny biskup František Trstenský a emeritný torontský biskup Marián Andrej Pacák. Dievčatá boli súčasťou skupiny, ktorá prišla na tradičné diecézne stretnutie biskupa s mládežou. Jednou z obetí je aj dcéra primátora mesta Ľuboša Tomka.

Viac o téme: NehodaTragédiaPolícia Trestné stíhanieSpišSpišské Podhradie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu