Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Eštok prezradil nové detaily o tragédii! Vodič autobusu mal šoférovať prvýkrát: Namiesto cúvania sa pohol

Matúš Šutaj Eštok na mieste nehody autobusu v Spišskom Podhradí Zobraziť galériu (2)
Matúš Šutaj Eštok na mieste nehody autobusu v Spišskom Podhradí (Zdroj: TASR/Adriána Hudecová)

BRATISLAVA - Minister vnútra Matúš Šutaj Eštok prezradil nové detaily o desivej tragédii, ktorá sa stala dnes ráno v obci Spišské Podhradie. Vodič autobusu, ktorý zrazil deti smerujúce na náboženské stretnutie, mal prvýkrát šoférovať. Namiesto toho, aby cúvol, zaradil rýchlosť a pohol sa.

Slovenskom dnes otriasla brutálna tragédia, pri ktorej vyhasol život troch mladých dievčat, ktoré smerovali aj s ďalšími mladými na púť do obce Spišské Podhradie v okrese Levoča. Podľa prvotných informácií mal deti zraziť vodič autobusu po tom, ako z neho vystúpili.

Počet mŕtvych po havárii autobusu na Spiši stúpol na troch, oznámil minister Šutaj Eštok (Zdroj: TASR/Adriána Hudecová)

"Dnes ráno, krátko po siedmej hodine došlo v Spišskom Podhradí k vážnej dopravnej nehode, ktorá si vyžiadala tri obete, ako aj ľahko a ťažko zranené osoby. Na miesto boli okamžite vyslané všetky záchranné a bezpečnostné zložky. Nehoda sa stala na cirkevnom stretnutí mladých veriacich, kde sa z neznámych príčin pohol autobus. Mladí ľudia, ktorí stáli pred ním sa dostali pod neho. Presné príčiny, ako aj miera zavinenia, sú predmetom vyšetrovania," priblížila polícia po nehode na sociálnelnej sieti. Pri tragickej nehode o život prišli tri dievčatá. Na mieste zahynula dcéra primátora mesta Stará Ľubovňa Lucia  († 17), obyvateľka mesta Stará Ľubovňa Sofia  († 18). Neskôr zranenim podľahlo aj ďalšie 17-ročné dievča.

Tragická nehoda v Spišskom Podhradí
Zobraziť galériu (2)
Tragická nehoda v Spišskom Podhradí  (Zdroj: TASR/TASR/Adriána Hudecová)

Nám sa podarilo zachytiť exkluzívny rozhovor ministra vnútra Matúša Šutaj Eštoka, ktorý priblížil nové detaily brutálnej tragédie. Podľa jeho slov vodič autobusu šoféroval prvýkrát. "On ma cúvnuť, ale on necúvol, on prvýkrá šoféroval," poznamenal. Načo zareagoval Erik Tomáš, ktorý sa opýtal či zaradil rýchlosť. To minister vnútra potvrdil.

Matúš Šutaj Eštok o tragickej nehode v Spišskom Podhradí (Zdroj: Topky/Jano Zemiar)

Viac o téme: NehodaTragédiaLevočaSpišské Podhradie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu