Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Biskup Trstenský po tragickej nehode na Spiši vyjadril blízkosť pozostalým

Tragická nehoda v Spišskom Podhradí
Tragická nehoda v Spišskom Podhradí (Zdroj: TASR/TASR/Adriána Hudecová)

SPIŠSKÉ PODHRADIE - Spišský diecézny biskup František Trstenský vyzval Slovákov, aby sa zjednotili a mysleli na rodiny pozostalých a zranených po sobotňajšej tragickej nehode autobusu na Spiši. Uviedol, že sa stretol s otcami oboch obetí nehody.

"Ťažko sa mi hľadajú slová. Vyjadrujem blízkosť pozostalým. Cítim veľkú bolesť a smútok, lebo sú to mladí, ktorí sem prišli, aby sa modlili," dodal Trstenský. Zároveň poprosil ľudí zo Starej Ľubovne a okolia, aby sa zúčastnili na modlitbovom stretnutí, ktoré bude v sobotu o 20.00 h vo Farskom kostole sv. Mikuláša v Starej Ľubovni.

video 

Biskup Trstenský po tragickej nehode na Spiši vyjadril blízkosť pozostalým (Zdroj: TASR/Miroslava Mlynárová)

Arcibiskup metropolita Bernard Bober vyjadril úprimnú sústrasť

Predseda Konferencie biskupov Slovenska, košický arcibiskup metropolita Bernard Bober uviedol, že v tento smutný deň sa spája v modlitbe s rodinami, ktoré v sobotu prišli o svoje deti. "Prosím Všemohúceho Boha za duše mladých ľudí, ako aj za uzdravenie ďalších zranených. Obetujem za všetkých dotknutých svätú omšu. Pozývam veriacich, aby sme spoločne prosili o posilu pre týchto našich blížnych," povedal Bober a vyjadril úprimnú sústrasť pozostalým.

"Modlím sa za obete tejto nehody. Prosím o ich večnú spásu. Pamätám v tejto ťažkej chvíli v modlitbe aj na všetkých ich blízkych. Modlím sa aj za ťažko zranených a ich rodiny. Nech je dobrý Boh ku všetkým milosrdným a uteší v žiali rodiny," uviedol na sociálnej sieti bratislavský arcibiskup metropolita Stanislav Zvolenský.

Úprimnú sústrasť pozostalým vyjadril i prešovský arcibiskup metropolita Jonáš Maxim. "Nešťastná tragédia na Spiši ma zasiahla. Zjednocujem sa v modlitbe za nesmrteľné duše zosnulých a vyslovujem najúprimnejšiu sústrasť ich príbuzným. Nech vedia, že Všemohúci Boh, ktorý je víťaz nad smrťou, ich objíma a sprevádza v ich nesmiernom žiali. Zraneným vyprosujem skoré uzdravenie. Zároveň prosím aj veriacich našej cirkvi o zjednotenie sa v modlitbe na tento úmysel," uviedol na sociálnej sieti.

Počet zranených po nehode autobusu v Spišskom Podhradí pri Spišskej Kapitule v okrese Levoča stúpol na minimálne osem ľudí. Evidujú aj dvoch mŕtvych. Nehoda sa stala v sobotu krátko po 8.00 h. Polícia uviedla, že autobus sa z neznámych príčin pohol a deti, ktoré stáli pred ním a vystupovali, sa dostali podeň.

Biskup Judák vyjadril sústrasť rodinám obetí tragickej dopravnej nehody

Nitriansky biskup Viliam Judák vyjadruje sústrasť rodinám obetí tragickej dopravnej nehody v Spišskom Podhradí v okrese Levoča. "Za Nitrianske biskupstvo vyjadrujem úprimnú sústrasť a svoju hlbokú účasť a blízkosť v modlitbe všetkým, ktorí sú touto tragédiou zasiahnutí, najmä rodičom zosnulých obetí nešťastia. Zraneným účastníkom želám skoré uzdravenie," povedal Judák.

Viac o téme: NehodaSpišské PodhradieAutobusFrantišek Trstenský
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu