Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Silný vietor sužuje Európu! Hlásia 5 obetí: Zasiahol aj Slovensko, do spadnutého stromu narazil vlak

Vietor vyvracal stromy.
Vietor vyvracal stromy. (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Žilinský kraj)

LIPTOV - Ráno sme vás informovali o snehu, ktorý zasiahol niektoré oblasti. Zdá sa však, že zlému počasiu nieje ani zďaleka koniec. Celú Európu totiž zasiahol silný vietor, ktorý si vyžiadal už 5 obetí. Nevyhlo sa mu ani Slovenko. Do spadnutého stromu narazil vlak.

archívne video

Na Orave po prvom letnom dni na Slovensku začalo snežiť (Zdroj: Topky/Tip čitateľa)

Ľudia si celý víkend užívali vysoké teploty a to vďaka teplému vzduchu, ktorý prechádzal cez našu krajinu. Dokonca sa meteorológom podarilo zaznamenať viac ako 25 stupňov Celzia na stanici Leles. Práve v sobotu 30. marca sme tak zaznamenali prvý letný deň. Zdá sa však, že teplému počasiu už nadobro odzvonilo.

Na niektorých miestach totiž ráno zaznamenali náhle sneženie, ktoré sa im podarilo zchytiť na video. Sneženie, však nie je jediné, čo našu krajinu trápi. Okrem toho totiž celú Európu zasiahol silný vietor, ktorý si už vyžiadal 5 obetí v Poľsku. Podľa informácií imeteo.sk, malo k prvej tragédii dôjsť v poľskom Zakopanom, kde na 23-ročnú vodičku v aute spadol strom. Tá zraneniam podľahla.

O život kvôli pádu stromu prišlo aj 9-ročné dieťa, ktoré sa záchranári pokúšali oživovať v nemocnici. Žiaľ, mu už pomôcť nevedeli. Ďalšia tragédia sa stala v obci Rabka-Zdrój, kde ešte v pondelok o 14:30 taktiež spadol strom. Tentokrát o život prišli až tri osoby, a to vrátane 6-ročné dieťaťa.

Silný vietor zasiahol aj Slovensko

Slovensko sa taktiež nevyhlo silnému vetru, ktorý dnes sužuje celú krajinu. Podľa portálu imteo.sk sa nárazy vetra na niektorých miestach pohybovali rýchlosťou okolo 80 km/h. V Bratislave dokonca poryv vetra dosiahol 86km/h. Na Orave a v Liesku zas rýchlosť 101 km/h.

Vietor bol až na toľko silný, že na niektorých miestach spôsoboval skutočné problémy. Záchranné zložky museli zasahovať pri viacerých popadaných stromoch. Jeden z nich spadol aj pred pár hodinami na železnice v dôsledkom čoho do neho narazil vlak. Ten smeroval z Bratislavy do Košíc. Pri náraze našťastie nikto neutrpel zranenia. Informovali o tom slovenské železnice. Dopravu sa však už podarilo na danom úseku obnoviť.

Viac o téme: StromVlakVietorSlovensko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu