Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

POČASIE Veľká noc prinesie mimoriadne prekvapenie: Takéto teploty zrejme nečakal nikto, POZOR na saharský prach!

(Zdroj: Getty Images)

BRATISLAVA – Už dnes poobede sa pre všetky deti začínajú vytúžené veľkonočné prázdniny, ktoré odštartujú sviatky jari ale aj významné sviatočné dni pre kresťanov. Napriek skutočnosti, že tohtoročné sviatky vyšli termínovo pomerne skoro, počasie nám sľubuje mimoriadne priaznivé vyhliadky.

Hoci na začiatku sviatkov a Veľký piatok meteorológovia očakávajú ešte prechod nevýrazného studeného frontu, ktorý môže priniesť oblačnosť a daždivé počasie, už ďalšie dni budú priam letné. Nočné mrazy by mali vymiznúť aj na severe Slovenska a teploty sa v piatok budú pohybovať od 12 do 20 stupňov Celzia, informuje Počasie a Radar.

Medvede za Kľačnom smerom na obec Vrícko (Zdroj: Peter Popo Peniaško )

V sobotu naše územie bude ovplyvňovať teplý vzduch priamo z Afriky, ktorý môže teploty vytlačiť až k rekordným hodnotám a to až k 20 stupňom na severe až po 25 stupňov Celzia na juhu Slovenska. Extrémne teplo by malo byť aj počas Veľkonočnej nedele a Veľkonočného pondelka a spolu s takmer letnými teplotami bude na Slovensko prúdiť naďalej aj mimoriadne teplý vzduch. V porovnaní s minulými rokmi tak budú teploty takmer o 10 stupňov nad priemerom.

Nečakane letné teploty môžu priniesť len jednu nepríjemnosť a tou je saharský piesok, ktorý zasiahne naše územie príchodom z Afriky. Obloha môže pôsobiť až zakaleným dojmom a znepríjemniť sviatočné výlety a turistické výhľady. Odborníci však varujú, že po veľkonočných sviatkoch sa môže objaviť ešte ochladenie a tak sa z jarných teplôt nemôžeme ešte tešiť predčasne. Teploty môžu klesnúť po sviatkoch na niektorých miestach o 10 až 20 stupňov Celzia a spôsobiť tak mimoriadne drastický skok.

Viac o téme: PočasieŠibačkaVeľká noc
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu