Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Vietor narobil na Slovensku škody: Výstraha prvého stupňa pribudla v ďalších okresoch

Vietor vyvracal stromy. Zobraziť galériu (3)
Vietor vyvracal stromy. (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Žilinský kraj)

BRATISLAVA - Výstraha prvého stupňa pred vetrom v pondelok pribudla pre okresy Ilava, Považská Bystrica, Púchov a pre takmer celý Žilinský kraj. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) o tom informoval na svojom webe.

Silný vietor spôsobil v niektorých okresoch škody. Na cesty popadali stromy a komplikujú dopravu. Polícia Žilinského kraja na svojom Facebooku o uzavretí niektorých ciest. 

"Z dôvodu silného vetra sú popadané stromy na ceste: II/520 Súchá Hora, okres Tvrdošín. III/2311 medzi Habovkou a Oravicami je z bezpečnostných dôvodov cesta úplne uzavretá. Zvýšte na cestách opatrnosť! Úseky sú monitorované hliadkami PZ," píše na sociálnej sieti polícia.

Výstraha prvého stupňa pred dažďom bude podľa meteorológov platiť od 18.00 h pre celý Žilinský kraj a pre okresy Banská Bystrica, Brezno, Žiar nad Hronom, Považská Bystrica, Prievidza a Poprad. SHMÚ upozornil, že výstraha tretieho stupňa pred vetrom na horách naďalej platí v okresoch Brezno, Poprad, Liptovský Mikuláš a Tvrdošín.

Vietor narobil na Slovensku
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: shmu.sk)

Na staniciach Chopok a Holý vrch zaznamenali meteorológovia orkán

Na staniciach Chopok a Holý vrch zaznamenali meteorológovia v pondelok predpoludním orkán. Silný vietor sa vyskytol aj v nižších polohách. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) o tom informoval na sociálnej sieti.

Silnejšie nárazy vetra sa podľa SHMÚ lokálne vyskytli aj v nižších polohách, najmä na severe a krajnom západe, väčšinou dosahovali rýchlosť 70 až 100 kilometrov za hodinu. "Aktuálne už vietor trochu zoslabol, najmä na horách, no pri prechode frontu vo večerných a nočných hodinách sa zmení na západný, ale väčšinou nebude silnejší ako aktuálne," uviedol SHMÚ.

Viac o téme: PočasieVýstrahaShmú
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu